Verificare rovinietă. Cum verifici valabilitatea rovinietei online

Vrei să părăsești județul, însă nu mai știi când îți expiră rovinietă. Află că există un site online care îți va zice cu exactitate ceea ce vrei să auzi.

Georgiana Balaban, joi 17 septembrie 2020 , 15:30

rovinietă online 2020
Cum să verifici rovinieta online.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Dacă vrei să verifici valabilitatea rovinietei online, tot ce ai de făcut este să accesezi site-ul CNAIR. Intri pe adresa Companiei naționale de administrare a infrastructurii rutiere la secțiunea „verificare rovinietă”. Apoi introduci în câmpurile goale: numărul auto, serie șasiu și codul de verificare pentru a demonstra că nu ești robot.

Mergi pe un drum național, în siguranță, după verificarea rovinietei

Compania Naţională de Autostrăzi această aplicaţie prin care şoferii pot verifica dacă au rovinietă valabilă. Pe site-ul CNADNR, şoferii pot verifica dacă au rovinietă valabilă prin introducerea numărului de înmatriculare şi a seriei de şasiu.

rovinietă online 2020
Site-ul oficial pentru a verifica valabilitatea rovinietei.[Sursa foto: google]

Citeste si: Trafic feroviar blocat pe ruta Bucureşti Obor - Pantelimon şi între staţiile Reşiţa Nord – Caransebeş, din cauza deraierii unor vagoane

Citeste si: Cât costă să faci ITP-ul în București și cum te poți programa

Citeste si: Când trebuie să montezi cauciucurile de iarnă ca să nu fii amendat de poliție 

În aprilie, conform datelor CNADNR, doar 46,7% dintre cele 5,4 milioane de vehicule înmatriculate în România apar în sistemul informatic de emitere, gestiune, monitorizare şi control al rovinietei (SIEGMCR) ca având achitate, în momentul de faţă, taxele de drum. Cel mai bun procent în acest sens s-a înregistrat în judeţul Ilfov, unde circa 60,9% dintre vehicule aveau o rovinietă valabilă la sfârşitul lunii martie, conform economica.net.

Citeste si: Calculator Impozit Auto 2021. Câți bani vei plăti în funcție de motorizarea și capacitatea cilindrică a mașinii tale

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si