ITP 2021. La ce interval de timp se face și ce probleme te resping cel mai ușor

Inspecția tehnică periodică este obligatorie și în funcție de gravitatea problemelor pe care le are mașina aceasta va trece sau nu de verificare.

Catalina Popa, miercuri 16 septembrie 2020 , 15:13

ITP 2021
ITP 2021
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Dacă sunt găsite probleme majore, propietarul are obligativitatea de a le rezolva în termen de 30 de zile, iar apoi să revină la service. În cazul celor minore, legea prevede că se va putea trece de ITP.

ITP 2021
ITP 2021

Citeste si: Un nou record al infectărilor în România: 1.713 cazuri noi de îmbolnăvire cu coronavirus

Acte pentru ITP 2021

Certificat de înmatriculare al autovehiculului (talonul) – original, sau după caz, autorizația provizorie de circulație Actul de identitate al conducătorului auto-original Poliță R.C.A. (Asigurare de Răspundere Civilă Auto) valabilă la data inspecției – original Cartea de identitate a autovehiculului (CIV) – original-securizată de R.A.R În cazul în care proprietarul este o societate de leasing se acceptă copie după cartea de identitate a autovehiculului ștampilată de proprietar cu mențiunea „conform cu originalul”.

Citeste si: Curs valutar, BNR, azi 16 septembrie 2020. Noutăți despre monedele europene

ITP 2021 preț

Prețul pentru inspecția tehnică periodică variază în funcție de service-ul ales pentru realizarea ITP, dar și de tipul autohevicului.
Pentru un autoturism pe benzină prețul ITP este, în medie, aproximativ 120-130 de lei, iar pentru cele diesel prețul poate ajunge și chiar depăși 150 de lei. Același preț pentru ITP poate fi valabil și în cazul microbuzelor sau autoturismelor 4×4 . În cazul motocicletelor sau mopedelor, costul ITP poate varia între 80-100 de lei.

Cât timp este valabil ITP-ul 2021

Mașini noi – ITP la 3 ani. Termenul pentru efectuarea primei inspecții se socotește de la data primei înmatriculări, iar pentru următoarea inspecție tehnică periodică, de la data celei precedente. Autovehicule care au mai puțin de 8 locuri – ITP valabil 2 ani Mașini mai vechi de 12 ani – ITP valabil 1 an Mașini destinate transportului de persoane în regim de taxi și auotevhicule care au mai mult de 8 locuri – ITP valabil 6 luni Autovehicule destinate transportului de mărfuri, având o masă totală maximă mai mare de 3.500 kg – ITP valabil 1 an; Autovehicule cu cel puțin 4 roți, destinate transportului de mărfuri, având o masă totală maximă ce nu depășește 3.500 kg – ITP valabil 1 an; Motociclete, mopede, autovehicule cu 3 roți și cvadricicluri- ITP valabil 2 ani;


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si