Rucola. În limba română, rucola se numeşte voinicică şi se foloseşte că plantă medicinală. Creşte foarte rapid, iar seminţele sale se folosesc drept condimente.
Rucola. Deşi ai zice că este rudă cu salatele, rucola face parte de fapt din familia brassicaceae, iar asta o face rudă cu cruciferele: broccoli, conopidă, varză.
Citeste si: Cartofi ţărăneşti. Cum se prepară corect pentru a ieși delicioși. O rețetă foarte veche
Rucola îmbunătăţeşte imunitatea, regularizează nivelul colesterolului din sânge şi are acţiuneantioxidantă. Cu foarte puţine calorii şi un gust intens, rucola este o plantă pe care nu trebuie să o ratezi când eşti la dietă.
Citeste si: Omletă. Secretele unei omlete pufoase
Rucola este una din cele mai bune surse de vitamina K, o vitamina esenţială pentru sănătatea oaselor şi a creierului.
Rucola. Cum prepari o delicioasă salată de rucola
Este incredibil de gustoasă şi sănătoasă! Şi foarte uşor de realizat!
Rucola. Ingrediente:
1 pungă cu frunze de rucola (o găseşti la supermarket)
câteva roşii cherry
3 fire de ceapă verde
10 măsline
200 g de brânză feta (sau orice alt fel de brânză, după preferinţe)
2 linguri de ulei de măsline
1 linguriţă cu seminţe măcinate de in
1 lingură de oţet balsamic
sare
piper
verdeţuri, după preferinţe
muştar sau maioneză, dacă doreşti
Rucola. Mod de preparare
Citeste si: Lintea. Super-alimentul care îți prelungește viața! Ce este, de fapt, și cum se prepară corect
Rucola. Într-un vas transparent şi adânc, pui brânza tăiată în cuburi, adaugi seminţele de in, verdeţurile, tai roşiile şi rupi firele de ceapă, adaugi uleiul, oţetul şi apoi rucola. Şi e gata!