Rugăciune în Vinerea Mare. Cum să te rogi în a cincea zi din Săptămâna Patimilor

Vinerea Mare din Săptămâna Patimilor este considerată cea mai tristă zi, fiind ziua în care Mântuitorul nostru Iisus Hristos a fost răstignit pe cruce, scuipat și biciuit, și de aceea unii creștini țin post negru în această zi.

Alina Raducu, joi 29 aprilie 2021 , 10:58

Rugăciune în Vinerea Mare. Cum să te rogi în a cincea zi din Săptămâna Patimilor
Rugăciune în Vinerea Mare. Cum să te rogi în a cincea zi din Săptămâna Patimilor[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Iisus Hristos a murit în Vinerea Mare pentru mântuirea credincioșilor, răstignit fiind pe cruce de tâlhari.

A cincea zi din Săptămâna Patimilor, ne reamintește de răstignirea şi moartea pe cruce a Domnului Iisus Hristos. Rugăciunile și credința în Dumnezeu ne aduc, pace în suflet, speranță și putere pentru a trece mai ușor prin momentele grele ce le întâmpinăm în viață.

Prin rugăciune vom fi și mai aproape de Dumnezeu, iar cea din Vinerea Mare este una specială pentru eliberarea de păcate, pe care toți creștinii ar trebui să o rostească pentru a-l slăvi pe Mântuitorul Iisus.

Potrivit preoților, dacă rosteşti această rugăciune în Vinerea Mare, Dumnezeu îţi va asculta ruga și îți va da puterea și inspirația de care ai nevoie.

Rugăciune în Vinerea Mare. Cum să te rogi în a cincea zi din Săptămâna Patimilor
Rugăciune în Vinerea Mare. Cum să te rogi în a cincea zi din Săptămâna Patimilor[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Rugăciune în Joia Mare. Cum să te rogi în a patra zi din Săptămâna Patimilor

Rugăciunea pentru iertare de păcate pe care e bine să o rostești în Vinerea Mare

"Doamne Iisuse Hristoase Mântuitorul cel dulce al sufletului meu în această zi a Răstignirii Tale pe Cruce ai pătimit şi ai luat moarte pentru păcatele noastre, mă mărturisesc înaintea Ta, cum că eu sunt cel ce Te-am răstignit cu păcatele mele cele multe.

Mă rog însă Bunătăţii Tale celei nespuse, să mă învredniceşti cu Darul Tău, Doamne, ca şi eu să pot răbda patimi pentru credinţă, speranţa şi iubirea

ce le am către Tine, precum Tu Cel îndurat ai răbdat pentru mântuirea mea. Întăreşte-mă, o, Doamne ca de astăzi înainte să port Crucea Ta cu bucurie şi cu mare căinţă, şi să urăsc cugetele mele şi voinţele mele cele rele. Sădeşte în inima mea întristarea de moartea Ta ca să o simt precum au simţit-o iubita ta Maică, ucenicii Tăi şi femeile purtătoare de mir, ce stăteau lângă Crucea Ta.

Luminează-mi simţirile cele sufleteşti, ca să se mişte şi să priceapă moartea Ta, precum ai făcut de Te-au cunoscut făpturile cele neînsufleţite, când s-au mişcat la Răstignirea Ta, şi mai vârtos, cum te-a cunoscut tălharul cel credincios şi pocăit, şi ţi s-a plecat, de l-ai pus în rai. Dă-mi, Doamne, şi mie, tâlharului celui rău, Darul Tău, precum atunci l-ai dat aceluia şi-mi iartă păcatele, pentru Sfintele Tale Patimi, şi cu bună întoarcere şi căinţă mă aşează împreună cu el în rai, ca un Dumnezeu şi Ziditor ce-mi eşti.

Mă închin Crucii Tale, Hristoase, şi pentru iubirea Ta către noi, zic către dânsa; Bucură-te, cinstită Cruce a lui Hristos, pe care ridicat şi pironit fiind Domnul a mântuit lumea!

Bucură-te, pom binecuvântat, pentru că tu ai ţinut rodul vieţii, care ne-a mântuit de moartea păcatului.

Bucură-te, drugul cel tare, care ai sfărâmat uşile iadului.

O, Hristoase al meu răstignit, câte ai pătimit pentru noi! Câte răni, câte scuipări şi câtă ocară ai răbdat pentru păcatele noastre şi pentru a ne da încă pildă de adevărată răbdare în suferinţele şi necazurile vieţii acesteia!

Şi fiindcă acestea ni le trimite Dumnezeu pentru păcatele noastre, ca să ne îndreptăm şi să ne apropiem de El, şi aşa, numai spre folosul nostru ne pedepseşte în această viaţă.

De aceea, rogu-mă Ţie, Stăpâne, ca, la necazurile, ispitele şi durerile câte ar veni asupra mea, să-mi înmulţeşti împreună şi răbdarea, puterea şi mulţumirea, căci cunosc, că neputincios sunt de nu mă vei întări; orb de nu mă vei lumina; legat de nu mă vei dezlega; fricos de nu mă vei face îndrăzneţ; pierdut de nu mă vei cerca; sclav de nu mă vei răscumpăra cu bogata şi Dumnezeiasca Ta putere şi cu Darul Sfintei Tale Cruci, căreia mă închin şi o măresc, acum, şi pururea şi în vecii vecilor. Amin."

Citeste si: Când se trece pe sub masă de Paşte 2021?

Iar credincioşii care ţin post sau ajunează în Vinerea Mare vor alunga toate relele şi vor scapă de duşmani. Niciun necaz nu mai cade asupra lor dacă ajunează corect. Părintele Ilarion Argatu, unul dintre duhovnicii României, ce să facem în această zi ca să ne meargă bine: „Cine ajunează în această zi alungă duhurile rele, dezleagă vrăjile şi blestemele aruncate asupra sa şi se izbăveşte de vrăjmaşii ştiuţi şi neştiuţi“.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
MIZA dubla incredibila in jocul de comunicare la Survivor Romania 2021! Pentru ce... MIZA dubla incredibila in jocul de comunicare la Survivor Romania 2021! Pentru ce premiu fabulos se vor lupta Faimosii si Razboinicii in aceasta seara?
spotmedia.ro
Adevăratul urs Arthur, împușcat în fiecare zi. În alte țări ar fi declanșat o revoluție Adevăratul urs Arthur, împușcat în fiecare zi. În alte țări ar fi declanșat o revoluție
spotmedia.ro
Cristian Mustață, BCR, la Digital Shift: Nu vei mai merge la bancă să iei un credit, ci... Cristian Mustață, BCR, la Digital Shift: Nu vei mai merge la bancă să iei un credit, ci îi vei spune lui George unde vrei să mergi în vacanță și el va face ca asta să se întâmple
b1.ro
S-a stabilit data când va trece România la moneda euro! Adio "lei"! S-a stabilit data când va trece România la moneda euro! Adio "lei"!
infoactual.ro
Semnal de alarmă pentru români! Utilizați acest medicament cu mare grijă Semnal de alarmă pentru români! Utilizați acest medicament cu mare grijă
infoactual.ro
Horoscop 8 mai 2021. Zi de risc. Astrolog: Nu lua decizii pripite Horoscop 8 mai 2021. Zi de risc. Astrolog: Nu lua decizii pripite
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si