Rugăciune la vreme de secetă. Rostește-o pentru a veni vremuri productive

Deși este toamnă, ploaia nu a fost prezentă prea mult pe meleagurile noastre. Oamenii nu au avut parte de recolte bogate din cauza lipsei de apă. De altfel, nici pomii fructiferi nu au fost prea roditori.

Author: Georgiana Balaban luni 05 octombrie 2020 , 09:29

Rugăciune la vreme de secetă
Rugăciunea la vreme de secetă[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Seceta le-a dat de cap oamenilor. Lipsa apei i-a adus pe minus pe mulți agricultori și fermieri. Oamenii dornici de picături de ploaie, rostesc rugăciunea la vreme de secetă.

Rugăciune la vreme de secetă

Rugăciune la vreme de secetă
Rugăciune de rostit la timp de secetă.[Sursa foto: Facebook]

„Doamne, Iisuse Hristoase, Dum­ne­zeul nostru, primește rugăciunea ne­vred­nicului robului Tău. În­toar­ce-Ți mânia cea cu dreptate pornită asupra noastră. Nu ne omorî cu foame și cu sete pe noi, oamenii, și dobitoacele. Ci cu milostivire po­run­­cește norilor din cer să slobozească pământului ploaie la vreme, ca să-l răcorească și să crească iarbă do­bitoacelor și verdeață spre slujba oamenilor și să aducă roadele cele de trebuință vieții noastre; ca să preaslăvim sfânt numele Tău, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.”

Rugăciunea face minuni dacă este rostită atunci când trebuie.

Ministrul Agriculturii a menționat că secetă ca acum nu a mai fost de foarte mult.

O secetă precum cea de acum nu a mai fost în România de 50-60 de ani, până la această oră fiind afectate 1,4 milioane de hectare de culturi, afirmă ministrul Agriculturii, Adrian Oros. 

Citeste si: „Nu știu dacă o să trăiesc sau dacă o să mor”. Un băiat din Siria, prins sub dărâmături, cere ajutor printr-un mesaj postat în mediul online- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

„E o secetă extremă şi puternică, ce s-a instalat în această parte a Europei, nu numai în România, care se suprapune acestei crize a evoluţiei pandemiei COVID.(...) Secetă ca anul acesta, spun specialiştii, n-a fost de 50-60 de ani", a afirmat Adrian Oros, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj, potrivit Agerpres.

„În afară de faptul că-i despăgubim, încercăm să-i încurajăm pe fermieri- pentru că sunt şi alte fenomene climatice nefavorabile sau extreme care pot să le diminueze producţiile, grindină, inundaţii, îngheţ, ploi torenţiale, furtuni- încercăm să-i obişnuim să-şi asigure culturile.(...) Ministerul Agriculturii suportă 70% din poliţa de asigurare. În acelaşi timp, încercăm să negociem cu băncile să fie prinsă în poliţa de asigurare şi seceta, pentru că foarte multe bănci nu asigură pentru secetă sau acolo unde asigură pentru secetă, condiţiile pe care le impun în contracte nu sunt acceptate sau sunt foarte greu acceptate de fermieri", a adăugat Adrian Oros.

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si