Rugăciune pentru examen. Este recomandat să fie rostită de părinți

Rugăciune pentru examen. Este perioada în care sunt susținute examenele. Emoții mari și pentru elevi și pentru părinți. Iată o rugăciune care poate ajuta!

R.B., joi 18 iunie 2020 , 16:47

Rugăciune pentru examen
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

  Rugăciune pentru examen: Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu cel viu, ajută-l pe copilul acesta (numele) să treacă cu bine această încercare ce îi stă înainte. Cel ce ne-ai cerut să fim înţelepţi ca şerpii şi blânzi ca porumbeii, luminează-l pe robul tău (numele) să înveţe ceea ce trebuie ca să fie bine pregătit la examenul care îl aşteaptă. Tu ştii ce e bine şi ce e rău. În mâinile Tale sunt vieţile noastre. Noi, crezând că este de folos acestui copil să iasă încununat din această încercare, Te rugăm să arăţi şi de această dată puterea ajutorului Tău. Dar să nu fie după voia noastră, Doamne, ci după voia Ta cea sfântă, că Tu îl iubeşti mai mult decât noi şi ştii ce-i este cu adevărat de folos. Doamne, ajută-l pe robul Tău (numele) să nu caute lauda lumească, ce este degrab trecătoare, ci să caute vieţuirea curată şi sfântă, ca să dobândească Împărăţia cerurilor. Vieţile oamenilor sunt pline de încercări.

  Citeste si: Înălţarea Domnului 2020: Sărbătoare mare în calendarul ortodox. Ce nu ai voie să faci

  Ce folos vom avea dacă vom câştiga bunătăţile vremelnice, de nu le vom dobândi şi pe cele veşnice? Ce folos vom avea de ne va lăuda lumea aceasta, dacă faptele noastre nu sunt bineplăcute Ţie? Ajută-ne, Dumnezeule, ca numai la Tine să căutăm împlinirea noastră şi să preaslăvim în vecii vecilor Numele Tău cel Sfânt. Amin!

  Rugăciune pentru examen

  Rugăciune pentru examen. O altă rugăciune recomandată de preoți:

  Preasfântă Stăpână Născătoare de Dumnezeu, Casa pe care Înţelepciunea lui Dumnezeu Sieşi Şi-a zidit-o, Dătătoarea darurilor duhovniceşti, ceea ce de la cele lumeşti la cele mai presus de lume mintea noastră o înalţi şi pe toţi la cunoştinţa Adevărului îi ridici!

  Citeste si: Mesaje de Constantin şi Elena 2020: Felicitări şi urări frumoase

  Rugăciune pentru examen.  Primeşte puţina rugăciune a nevrednicului/ nevrednicei robului/ roabei tău/ tale, care cu credinţă şi smerenie mă închin în faţa preacinstitei tale icoane şi cu umilinţă te rog: Dăruieşte bună sporire minţii mele, luminează-mă cu lumina cunoştinţelor, întăreşte-mi memoria, dă-mi priceperea cuvenită şi pune în gura mea cuvânt spre răspuns bun, ca înstrăinat fiind de deşertăciunea pământească şi slava deşartă să mă înalţ cu mintea şi cu inima spre cele nepieritoare şi veşnice.  Amin.

  Rugăciune pentru examen

  ”Studiază mult, nu pierde timpul, odihnește-te, mănâncă sănătos, pregătește-te temeinic pentru examene, nu uita de rugăciune înainte de examen și vei trece peste toate cu succes.

  Citeste si: Lunea Sfântului Duh. De ce e importantă în calendarul creștin ortodox?

  Rugăciune pentru examen.  Insist pentru studiu, pentru că pe măsură ce am scris cele de mai sus mi-a venit în minte un cuvânt al părintelui Teofil Părăian, care mi-a plăcut foarte mult: „Trebuie să învăţaţi! Vin la mine unii şi-mi zic: Părinte, să vă rugaţi pentru că am un examen! Şi le zic: Să ştii că examenele nu se iau cu rugăciune, ci se iau cu învăţătură. Poate cred oamenii că eu nu am credinţă în puterea rugăciunii. Însă nu! Acesta-i adevărul: degeaba vrei să iei examenul doar prin rugăciunea cuiva, dacă n-ai învăţat nimic. Tu trebuie să înveţi! Te ajută rugăciunea, dar ştiţi cum te ajută? Îţi dă o dispoziţie, nu te blochezi, înţelegi, dar numai după ce ai învăţat. Dacă nu ai învăţat, nu-ţi vine nimic în gând, decât că nu ai învăţat”, sfătuiește un părinte o tânără, conform doxologia.ro.


  Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
  Abonează-te pe

  Partenerii nostri
  kanald.ro
  Final spectaculos în jocul pentru recompensă. Ce echipă a câștigat mult râvnitul premiu? Final spectaculos în jocul pentru recompensă. Ce echipă a câștigat mult râvnitul premiu?
  demamici.ro
  Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro
  b1.ro
  Tunelul secret de sub Palatul lui Gigi Becali. E incredibil unde duce. Era folosit şi... Tunelul secret de sub Palatul lui Gigi Becali. E incredibil unde duce. Era folosit şi de Carol al II-lea
  monitorulcj.ro
  Restaurantele din Cluj-Napoca, la un pas de redeschidere! Când ar putea primii clienți... Restaurantele din Cluj-Napoca, la un pas de redeschidere! Când ar putea primii clienți în interior
  infoactual.ro
  Ce pensie va încasa Donald Trump. Suma este uriașă Ce pensie va încasa Donald Trump. Suma este uriașă
  infoactual.ro
  Anunț de ultimă despre Survivor România. Ce se întâmplă cu cel mai urmărit reality al... Anunț de ultimă despre Survivor România. Ce se întâmplă cu cel mai urmărit reality al momentului!
  Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
  Te-ar putea interesa si