Rugăciunea ”Tatăl Nostru” a fost modificată de către Papa Francisc

Papa Francisc a reușit într-un final să modifice rugăciunea ”Tatăl Nostru”. Astfel, mai multe eparhii italiene dar și celelalte biserici vor trebui să adopte schimbarea până la Paștele din 2021.

Andreea Bolocan, joi 26 noiembrie 2020 , 08:47

papa francisc rugaciune tatal nostru modificare
Rugăciunea ”Tatăl Nostru” a fost modificată de către Papa Francisc[Sursa foto: capital.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Rugăciunea va avea un verset modificat. Așadar, ”nu ne duce în ispită” va deveni ”nu ne abandona ispitei”. Papa Francisc și-a exprimat opinia cu privire la modificare celei mai populare rugăciuni încă din 2017.

Versetul ”nu ne duce în ispită” va deveni ”nu ne abandona ispitei” 

Papa a precizat că traducerea veche este una incorectă. Esența acestei modificări constă în traducerea din textul original, din vechea greacă. Modificarea a început deja să își intre în roluri așa că, aceasta a fost deja adoptată de alte conferințe episcopale, în respectivele lor limbi. Traducerea greșită a rugăciunii, i-a determinat pe teologi să reacționeze și să adopte această decizia de a modifica cea mai cunoscută rugăciune din lume.

Citeste si: Medic vindecat de coronavirus: „Toate spitalele sunt pline, la capacitate maximă”

Citeste si: Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, scrisoare deschisă lui Orban: "Ce veţi face? Ne veţi bate, aresta şi executa pe toţi?"

Papa Francis susține că rugăciunea este tradusă greșit

După ce acesta a luat această decizie, a și explicat motivul datorită căruia dorește această schimbare majoră, la nivel mondial. Acesta menționează că:

„Nu este o traducere bună, deoarece vorbește despre un Dumnezeu care induce tentația. Eu sunt cel care cade. Nu el mă împinge în ispită să văd cum am căzut. Un tată nu face asta; un tată te ajută să te ridici imediat. Satana este cel care ne conduce în ispită, acesta este departamentul lui.” a explicat Papa Francisc pentru canalul TV2000 din Italia în 2017.

Versetul care se updatează este Și nu ne duce pe noi în ispită. Fiecare țară încearcă, așa cum consideră, să le explice oamenilor că nu Dumnezeu este ispititorul, ci noi suntem cei care nu trebuie să ne lăsăm abandonați ispitei”, a declarat Francis Doboș, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice, în 2018.

Sursa: Impact


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Costi Ioniță, Roxana Nemeș sau Alexandra Stan? Cine a părăsit competiția Survivor... Costi Ioniță, Roxana Nemeș sau Alexandra Stan? Cine a părăsit competiția Survivor România 2021? Publicul a decis!
demamici.ro
Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro
b1.ro
Au divorţat imediat după ce ea i-a trimis poza asta pe Whatsapp! Are ochi de detectiv... Au divorţat imediat după ce ea i-a trimis poza asta pe Whatsapp! Are ochi de detectiv cine vede de ce
monitorulcj.ro
Clujul a ieșit din „ZONA ROȘIE” de infectare cu COVID-19. Rata de incidență a scăzut! Clujul a ieșit din „ZONA ROȘIE” de infectare cu COVID-19. Rata de incidență a scăzut!
infoactual.ro
Părintele Cleopa: De trei ori fericit este creştinul care mulţumeşte lui Dumnezeu în... Părintele Cleopa: De trei ori fericit este creştinul care mulţumeşte lui Dumnezeu în toată vremea pentru binefacerile Lui
infoactual.ro
Previziunile runelor pentru 25-31 Ianuarie. O zodie are câștig pe toate planurile! Previziunile runelor pentru 25-31 Ianuarie. O zodie are câștig pe toate planurile!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si