VIDEO | Rugăciuni în Postul Paștelui. Preotul spune ce să faci ca să îți întărești sufletul

Rugăciuni în Postul Paștelui. Suntem în Postul Pastelui, cel mai aspru post din an când credincioșii caută să-și purifice sufletul si trupul. Este o perioadă grea pentru creștinii care trebuie să facă fața multor tentații și să gasească puterea de a continua. Iată ce ne sfătuieste preotul Valentin Fotescu.

Author: R.B. joi 05 martie 2020 , 15:11

Rugăciuni în Postul Paștelui
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Rugăciuni în Postul Paștelui. ”În această perioadă când ne fortificăm sufletul, când ni-l întărim, nici cel Rău nu ne lasă în pace, prin contaminările pe care le avem noi, zi de zi, cu diferite păcate, cu diferite lucruri neplăcute, atât

în fața lui Dumnezeu, cât și în fața oamenilor. Și spun că cel Rău își fortifică și el acțiunea, pentru că Sf. Apostol Petru ne și spune, ne atrage atenția să privegheăm, să fim atenți că și cel Rău, atunci când ne întărim și îl rugăm pe Dumnezeu să ne întărească sufletul, zice Sfântul Apostol Petru că răcnește ca un leu. O figură de stil, dar adecvată la ce se întâmplă in toate zilele în care trăim”, spune preotul.

Citeste si: Produse de post: Cele mai toxice și cele mai sănătoase alimente

Rugăciuni în Postul Paștelui. ”Sunt rugăciuni speciale pentru întărirea sufletului”

Rugăciuni în Postul Paștelui. Modul în care Necuratul acționează in această perioadă, și nu numai, este foarte înșelător. Însă există un antidot.

Rugăciuni în Postul Paștelui

”Când te simți tu slăbit, când te simți amețit, cand te simți fără vlagă, sunt rugăciuni speciale adecvate, pentru întărirea sufletului, să ne trimită Dumnezeu un

înger de pace, pentru întărirea trupului și sufletului. Sunt rugăciuni în molifernic pentru orice vulnerabilitate, pentru orice sensibilitate sufletească”, mai spune preotul.

Citeste si: Postul Paștelui ortodox 2020. Părintele Ignatie recomandă un post dur: Fărã telefoane, Facebook, sau e-mail

Rugăciuni în Postul Paștelui. ”Rugăciunea domnească este de căpătâi”

Există însă și o rugăciune de căpătâi pe care fiecare credincios ar trebui să o spună atunci când se află într-un impas.

Rugăciuni în Postul Paștelui. ”Rugăciunea domnească este de căpătâi, rugăciunea domeasca ”Tatăl nostru”. Tot ca o rugăciune pe care trebuie să o avem la îndemână este Psalmul 50 când cerem lui Dumnezeu, prin Tatăl, inimă curată zidește în mine. Deci, prin invocarea Duhului Sfânt, cerem lucrarea lui Dumnezeu în viața noastra”, susține preotul Valentin Fotescu.

Rugăciuni în Postul Paștelui

Rugăciuni în Postul Paștelui. Postul Paștelui ortodox 2020. Părintele Ignatie recomandă un post dur: Fărã telefoane, Facebook, sau e-mail

Preasfințitul Părinte Episcop Ignatie al Hușilor spune, la începutul Marelui Post, că ar trebuie să intrăm într-un soi de carantină, pentru că ”trăim într-o eră a tehnologiei și se impune și un alt tip de post, o carantină mediatică”:

”Lumea în care trăim este una prin exelență a virtualului, a videocrației.

Citeste si: Loboda. Cum se consumă, de fapt, aceste frunze. Puține gospodine știu acest secret

Trăim într-o eră a tehnologiei și se mai impune și un alt tip de post, o carantină mediatică.

Rugăciuni în Postul Paștelui

Să ne propunem, cel puțin în prima săptămână, să fim mai puțin dependenți de telefoane, de rețelele de socializare, de conturile de mail, ca să nu pătrundă neliniștea pe care acestea o aruncă în noi.

Rugăciuni în Postul Paștelui. Tehnologia este o binecuvântare, dar are și un revers foarte delicat, pentru că fragmentează foarte mult gândirea. Dobândim o dependență de tehnologie încât ne este foarte greu să ne desprindem.

Rugăciuni în Postul Paștelui

Citeste si: Rețeta de ciorbă pe care trebuie să o eviți cu orice preț

Cred că se impune, în lumea în care trăim, și un asemenea tip de post. Postul este o jertfă și cred că este o jertfă și să renunțăm la telefon”.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Masca de protecție reintroudusă în anumite zone, după apariția a două noi focare de... Masca de protecție reintroudusă în anumite zone, după apariția a două noi focare de COVID. Unde s-a luat această decizie
spotmedia.ro
Când Dăncilă e reperul și ceaușismul e modelul Când Dăncilă e reperul și ceaușismul e modelul
spotmedia.ro
Vulcanul Etna a erupt din nou și a oferit un spectacol de lavă (Video) Vulcanul Etna a erupt din nou și a oferit un spectacol de lavă (Video)
b1.ro
Scandalul politic al momentului! A ieşit mizeria de sub preş? Gabriela Firea,... Scandalul politic al momentului! A ieşit mizeria de sub preş? Gabriela Firea, ameninţată cu moartea de Liviu Dragnea!
infoactual.ro
Rusaliile Negre. „Bărăganul a fost Siberia noastră” Rusaliile Negre. „Bărăganul a fost Siberia noastră”
infoactual.ro
Mesajul lui Nostradamus pentru 4 zodii! Predicțiile celebrului profet sunt valabile... Mesajul lui Nostradamus pentru 4 zodii! Predicțiile celebrului profet sunt valabile până în 2028
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si