Aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană nu va fi o simplă formalitate. Care sunt cerințele Ursulei von der Leyen

Ursula von der Leyen îi cere lui Volodimir Zelenski ca Ucraina să accelereze reformele împotriva corupţiei.

Author: Diana Bostan vineri 01 iulie 2022 , 12:38

ursula

Ursula von der Leyen

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Preşedinta Comisiei Europene dă asigurări că Ucraina are de parcurs un ”drum lung” până la aderarea la Uniunea Eurpoeană, dar că are tot sprijinul statelor membre pentru a-și atinge obiectivul.

Uniunea Europeană susține Ucraina în lupta sa anticorupție

”Dar acum aceste instituţii au nevoie de mijloace de acţiune şi de oamenii potriviţi în poziţii de responsabilitate”, a spus von der Leyen.

Citeste si: Cine a fost George Marshall, secretarul de stat al SUA care a propus planul pentru reconstructia Europei de Vest dupa al doilea razboi mondial

”Este indicat ca noul şef al parchetului specializat în combaterea corupţiei şi noul director al Oficiului naţional ucrainean pentru luptă împotriva corupţiei să fie numiţi cât mai curând”.

Președinta Comisiei Europene a amintit și de implementarea unui mecanism de selectare a judecătorilor. Uniunea Europeană urmărește anihilarea unei influențe excesive a oligarhilor în economie.

Ursula von der Leyen a cerut și o reformă a televiziunilor

Ea a cerut adoptarea unei ”legi a mass-media, care aduce legislaţia ucraineană în conformitate cu standardele Uniunii Europene şi oferă autorităţii independente de reglementare a mass-media mijloacele necesare”. 

Citeste si: Ucraina și Moldova în Uniunea Europeană? Ce impact ar avea aderarea celor două țări

”Drumul de urmat va fi lung, dar Europa va fi alături de voi la fiecare pas, oricât de mult va dura, din acele zile negre de război până în momentul în care treceţi pragul în Uniunea noastră Europeană”, a spus Ursula von der Leyen.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si