Recordul de decese asociate COVID-19 în Rusia vine pe fondul exploziei de cazuri cu noua tulpina Delta, precum și a încetinirii campaniei de vaccinare. Rusia a raportat joi 21.932 de cazuri noi de Covid-19 în ultimele 24 de ore, dintre care 2.294 la Moscova.

Citeste si: Trei efecte secundare ale vaccinurilor Pfizer și Moderna sunt în curs de investigare

Care era recordul anterior de mortalitate

Cazurile raportate zilnic de Rusia au scăzut treptat de la vârful din luna iulie, vârf pe care autoritățile l-au pus pe seama noii tulpini mai contagioase Delta, precum și pe o rată lentă de vaccinare, transmite The Moscow Times.

Potrivit sursei citate, anteriorul record de mortalitate în pandemie a fost de 799 decese, înregistrat în patru zile separate la mijlocul lunii iulie și începutul lunii august, inclusiv miercuri. 

Rusia, pe locul 6 în lume la numărul de decese COVID-19

Numărul total de morți din Rusia, de 168.049, este al șaselea cel mai mare din lume, dar experții spun că adevărata cifră este probabil mai mare.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Numărul maxim de infectări cu coronavirus în Rusia de la începutul pandemiei a fost de peste 531.000 în iunie, ultima lună pentru care sunt disponibile date, potrivit analizei The Moscow Times.

Aceasta este una dintre cele mai mari cifre din lume, atât în termeni absoluți, cât și ajustată în funcție de mărimea populației.

Grupul de lucru Covid-19 de la Moscova a raportat, de asemenea, joi 21.932 de cazuri noi de Covid-19, cazurile bazate pe varianta Delta începând să se stabilizeze la jumătatea lunii iulie.

Rusia are al patrulea cel mai mare număr de cazuri confirmate de Covid-19 la nivel mondial, cu peste 6,5 milioane.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si