După o perioadă extrem de tensionată în Ucraina, Vladimir Putin a declarat că Rusia este dispusă să înceteze focul și ia în calcul pacea. Totuși, liderul de la Kremlin condiționează aceste lucruri.

Prima condiție pe care Vladimir Putin a precizat-o pentru ca Rusia să cadă la pace cu Ucraina este ca cea din urmă să renunțe la aderarea la NATO. De asemenea, Conducerea Rusiei cere ca Ucraina să retragă trupele militare din cele patru regiuni ucrainene pe care Moscova le-a revendicat.

Citește și: Cum votezi la alegerile din România pentru Bruxelles. Se așteaptă un "moment Trump" pentru Europa. Mai pot fi evitate mișcările anti-europene?

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Betty Salam rupe tăcerea după ce s-a spus că și-ar fi înșelat soțul cu Iuly Neamțu! Cum comentează zvonurile despărțirii de Cătălin Vișănescu: „Da, sunt om! Și eu am probleme”- wowbiz.ro

vladimir putin, razboi ucraina, rusia

Condițiile lui Vladimir Putin pentru ca Rusia să înceteze focul în Ucraina

Vladimir Putin vrea teritoriul regiunilor pe care Moscova le-a anexat în anul 2022, în urma unor referendumuri pe care Occidentul le-a considerat ilegale. Această solicitare vine după ce Rusia mai controlează total doar regiunea Lugansk, celelalte fiind aflate doar parțial sub comanda Kremlinului.

Aflată în al treilea an de război împotriva Ucrainei, Rusia controlează doar o cincime din teritoriul ucrainean.

Pe de altă parte, Kievul spune că nu poate fi vorba de pace până ce trupele rusești nu sunt retrase definitiv din toate regiunile Ucrainei.

„De îndată ce Kievul va anunţa că este pregătit pentru această decizie şi va iniţia o retragere reală a trupelor din aceste regiuni şi, de asemenea, va comunica în mod oficial renunţarea la planurile sale de a adera la NATO, va fi imediat emis din partea noastră un ordin de încetare a focului şi de începere a negocierilor”,

a declarat Putin în timp ce se adresa conducerii Ministerului de Externe, un discurs transmis în direct de posturile de televiziune oficiale.

Citește și: Summit pentru pace în Ucraina, organizat în Elveția. Maia Sandu și-a anunțat participarea

vladimir putin, razboi ucraina, rusia


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si