Purtătoarea de cuvânt a MAE rus, MAria Zaharova, a afirmat vineri că unda verde de la Bruxelles pentru Ucraina și Republica Moldova ilustrează o strategie occidentală de izolare a Rusiei şi ea va avea ''consecinţe negative''.

Citeste si: Ce urmează după retragerea forțelor ucrainene din Severodonețk

În urmă cu o săptămână, liderul de la Kremlin, Vladimir Putin spusese că, ''spre deosebire de NATO, UE nu este o alianţă militară'', aşadar "în ce priveşte integrarea lor economică, alegerea le aparţine ucrainenilor".

Rusia acuză o izolare intenționată din partea Europei

Decizia de joi a Consiliului European ''confirmă că o acaparare geopolitică a spaţiului CSI (Comunitatea Statelor Independente- a fostelor republici sovietice n.red) continuă activ pentru a izola Rusia'', a menţionat într-un comunicat purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova.

Citeste si: Serghei Lavrov, amenințări la adresa NATO și UE

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

''Ei nu se gândesc la consecinţele negative ale unui asemenea pas'', a adăugat Zaharova. Potrivit oficialului rus, UE are ca obiectiv ''să stabilească cu regiunile din vecinătatea sa relaţii bazate pe principiul stăpân-sclav''.

''O abordare agresivă din partea UE"

Ministerul de Externe de la Moscova consideră că Bruxelles-ul apelează la ''metode de şantaj politic şi economic'' şi exercită presiuni asupra statelor candidate să adopte ''sancţiuni ilegitime'' împotriva Rusiei.

''Această abordare agresivă a UE are potenţialul de a crea noi diviziuni şi noi crize mult mai profunde în Europa'', conchide Maria Zaharova.

Citeste si: Un politician rus amenință cu începerea celui de-al Treilea Război Mondial: ”Londra va fi bombardată prima”

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, a declarat că acordarea statutul de ţări candidate la UE pentru Ucraina şi Republica Moldova este ''o afacere internă a Europei'', el acuzând însă Occidentul că doreşte război cu Rusia, notează Agerpres.

Vladimir Putin: ''Ucraina se va transforma într-o semi-colonie'' 

''Nu avem nimic împotrivă, este decizia lor suverană să adere sau nu la uniuni economice(...) Este treaba lor, a poporului ucrainean'', a declarat preşedintele rus în timpul Forumului economic de la Sankt Petersburg.

Totuşi, preşedintele rus a estimat că ''Ucraina se va transforma într-o semi-colonie'' a ţărilor occidentale dacă aderă la UE. ''Este părerea mea'', a adăugat el.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si