În timp ce trupele ruse au înaintat spre capitala Ucrainei, unii oameni din Moscova încercau să fugă către alte țări, de frica recrutării și a legii marțiale.
Un rus, care s-a mutat înapoi la Moscova din vestul Europei în urmă cu aproximativ un an, a spus că și-a cumpărat un zbor spre Istanbul pentru weekend. El a adăugat că s-ar putea să nu mai fie posibil să locuiască la Moscova.

Citeste si: Conflictul armat din Ucraina îi determină pe români să scoată de două ori mai mulți bani din ATM-uri

”Mi-e teamă că mâine va fi introdusă mobilizarea și nu voi putea zbura. În cele mai negre coșmaruri ale mele nu aș fi putut visa la un asemenea iad când mă întorceam acum un an”, a spus tânărul de 29 de ani.

Oamenii se tem de legea marțială și de recrutare

"Nu vreau să lupt în acest război. Am auzit o mulțime de zvonuri și nu am încredere în Kremlin când spune că nu sunt adevărate", adaugă un bărbat de 38 de ani.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Betty Salam rupe tăcerea după ce s-a spus că și-ar fi înșelat soțul cu Iuly Neamțu! Cum comentează zvonurile despărțirii de Cătălin Vișănescu: „Da, sunt om! Și eu am probleme”- wowbiz.ro

Citeste si: Aproximativ 1.000 de refugiați ucraineni vor ajunge cu trenul la București 

După ce și-a lăsat pisica în grija familiei ei, o femeie de 29 de ani a zburat duminică în Israel înainte ca prețurile să crească și mai mult, îngrijorată că l ucrurile la Moscova se pot înrăutăți: ”mi-e rușine că nu am rămas în Rusia, că nu lupt până la capăt, că nu protestez în stradă”, a spus ea.

Citeste si: Vladimir Putin spune că "ruşii şi ucrainenii sunt un singur popor"

”Dar dacă ieși împotriva războiului, te arestează și există această lege privind trădarea de stat”, a adăugat.

”Voi face o programare pentru 11 martie, deși ceea ce se poate întâmpla în viitorul apropiat este înfricoșător și incert. Vreau să am o viză pregătită. Cred că mă vor lăsa să intru cu un test PCR și apoi voi rezolva ceva”, a spus o rusoaică de 40 de ani.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si