Magistrații l-au condamnat la 15 ani de închisoare pe Damiano Torrente, un pescar din Acquasanta, regiunea Marche din Italia. Bărbatul a fost găsit vinovat pentru uciderea Ruxandrei. Românca a dispărut în anul 2015. Cu toate că dispariția nu a fost niciodată semnalată, în anul 2017, Torrente i-a condus pe anchetatori la o stâncă din Monte Pellegrino. Acolo erau rămășițele româncei, ascunse într-o pungă neagră.

Citește și: Când începe Postul Paștelui în 2023? Tradiții și obiceiuri pentru ortodocși

Torrente, care în primă instanță a mărturisit crima, și-a schimbat mai apoi declarațiile.

Avocatul apărării a fost cel care a obținut circumstanțe atenuante

În ciuda solicitării de închisoare timp de 25 de ani, avocatul Alessandro Musso a obținut circumstanțe atenuante pentru clientul său. În aceste momente, avocatul criminalului va face apel pentru a susține în continuare că bărbatul avea cunoștință doar de locul unde a fost ascuns cadavrul.

Ruxandra a fost găsită fără viață la 6 ani de la dispariție. Criminalul va petrece 15 ani în spatele gratiilor

Citește și: Un român stabilit în Italia s-a stins din viață la doar 44 de ani. Bărbatul era preot și se vindecase de coronavirus

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Conform apărării, în cazul în care Damiano Torrente a recunoscut faptele, ar fi făcut-o din cauza unei personalități narcisiste, care, după cum reiese dintr-un raport de expertiză, l-ar face să se laude și să se demaște chiar și pentru fapte niciodată comise. Magistrații nu au acceptat însă această teorie.

Criminalul a fost cel care a făcut să fie găsit trupul neînsuflețit al Ruxandrei

În urmă cu doi ani, inculpatul a fost cel care a indicat locul în care au fost găsite oasele româncei, puse într-un sac și aruncate lângă o stâncă din Monte Pellegrino.

Faptele ar data încă din anul 2015. Pescarul, într-o poveste macabră, a dezvăluit că a strangulat-o cu o frânghie, dar apoi și-a contrazis de mai multe ori propria versiune.

Citește și: Gest macabru făcut de bărbatul care și-a înjunghiat soția, iar apoi a dat incendiat casa: Și-a sunat rudele pe videocall pentru a le arăta fapta

„Nu am fost eu”, a declarat pescarul la cel de-al doilea interogatoriu, după ce rămășițele româncei au fost găsite cinci ani mai târziu. În august 2020 oamenii legii au descoperit un craniu, câteva oase, resturi de haine și o proteză. Ruxandra purta una la picior. Ancheta a scos la iveală o poveste de degradare în Palermo, între prostituție, uzurpări, droguri.

În cele din urmă, pescarul iar și-a reinventat povestea:  „Nu am cunoscut-o niciodată pe Ruxandra Vesco, îi știam povestea, i-am spus povestea, am fost atât de prost încât am relatat ce mi s-a spus. Mi s-a spus și mi s-a indicat ca loc, am fost atât de prost încât am spus asta”.

„M-a amenințat că mă va denunța”

Ruxandra Vesco, mai cunoscută sub numele de Alessandra, și-a abandonat soțul și copiii și trăia din escrocherii. Torrente a povestit despre o persoană periculoasă, și că i-a împrumutat victimei 2000 de euro. Până la restituirea sumei, Ruxandra trebuia să plătească o dobândă săptămânală de 50 de euro.

Pentru aceasta, femeia s-a prostituat cu protecția lui Torrente (căsătorit cu o altă româncă). Bărbatul a mărturisit, de asemenea, că a consumat cocaină, precum și Ruxandra și că a condus o rețea de prostituție pe străzile adiacente portului Palermo.

Citește și: Bărbatul acuzat de crima dublă de la Bran susține că are probleme psihice. El a recunoscut parţial fapta, spunând că i-a atacat doar cu un cuțit pe cei doi, nu și cu toporul

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Suspectul a declarat că a ucis-o pe femeie, pe 13 octombrie 2015, motivând că  „nu numai că voia să se mute în casa mea, dar m-a amenințat că mă va denunța spunând că sunt proxenet”

Torrente și victima s-au cunoscut în Addaura.  „Era o persoană fără adăpost pentru că familia ei a dat-o afară din casă. Între noi s-a născut o relație sentimentală și sexuală”, a explicat pescarul. Când Torrente a cunoscut-o pe victimă, soția sa era în România, așa că a găzduit-o pe Ruxandra în vila sa din Addaura.

Citește și: FOTO/VIDEO- Un tânăr de 21 de ani a murit după ce s-a izbit cu mașina de un sens giratoriu în Sebeș. Tragedia a fost surprinsă pe camerele de supraveghere


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si