S-a instituit stare de alertă în Sectorul 1

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a luat vineri hotărârea de a declara stare de alertă, din 24 iulie, ora 00.00, la nivelul Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti pe o durată de maxim 30 de zile de la data publicării prezentei hotărâri. Astfel, în timpul stării de alertă, va fi făcută contractarea prin intermediul aparatului de specialitate al primarului Sectorului 1, de servicii de colectare, transport şi sortare a gunoiului menajer şi stradal în regim de maximă urgenţă de la operatori autorizaţi.

Author: Alexandra Costea vineri 23 iulie 2021 , 17:02

S-a instituit stare de alertă în Sectorul 1
S-a instituit stare de alertă în Sectorul 1[Sursa foto: Facebook- Primăria Sector 1]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Autorităţile publice locale ale Sectorului 1  vor asigura posibilitatea continuării contractului de salubrizare de către Romprest, iar poliţia locală, alături de Poliţia Română, vor face controale privind

depozitarea ilegală a deşeurilor.

Primăria Sectorului 1  este nevoită ca în decursul desfășurării stării de alertă să elaboreze o strategie pe termen mediu pentru prevenirea apariţiei tipului de risc generat de eşecul serviciului public de salubrizare.

Citeste si: Stare de alertă în Sectorul 1 din cauza problemei gunoaielor? Anunțul prefectului Capitalei

Măsurile luate în regimul stării de alertă

Măsurile ce vor fi luate în regim de urgenţă pentru creşterea capacităţii de răspuns şi diminuarea impactului riscului general de eşecul serviciului public de salubrizare de pe raza administrativ-teritorială a Sectorului 1 sunt următoarele:

  • „Contractarea prin intermediul aparatului de specialitate al primarului Sectorului 1, de servicii de colectare, transport şi sortare a gunoiului menajer şi stradal în regim de maximă urgenţă de la operatori autorizaţi numai pentru perioada stării de alertă şi cu respectarea normelor concurenţiale, a transparenţei, egalităţii de tratament şi a prevederilor legale referitoare la eficienţă, eficacitate şi legalitatea cheltuirii fondurilor publice.
  • Întocmirea unei strategii pe termen mediu de către autorităţile publice locale ale Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti privind prevenirea apariţiei tipului de risc generat de eşecul serviciului public de salubrizare la nivelul Sectorului 1.
  • Compartimentele funcţionale cu atribuţii în domeniu din cadrul aparatului de specialitate al primarului Sectorului 1 vor informa Prefectul Municipiului Bucureşti înd atele de 30 iulie, 6 august şi 13 august cu privire la stadiul întocmirii strategiei.
  • Intensificarea controalelor/verificărilor privind depozitarea ilegală de deşeuri de către Poliţia Locală Sector 1 şi cu sprijinul Poliţiei Române.
  • Poliţia Locală a Sectorului şi Direcţia de Utilităţi Publice, Salubrizare şi Protecţia Mediului Sector 1 vor monitoriza zilnic şi vor trimite membrilor Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Sector 1 şi Prefectului Municipiului Bucureşti informaţii periodice privind evoluţia situaţiei din teren, respective cantitatea de deşeuri colectate zilnic, cu defalcare pe fiecare operator, cantităţile de deşeuri predate către operatorii de gropi ecologice în vederea depozitării finale, numărul de procese-verbale de constatare a contravenţiilor întocmite de Compartimentul Protecţia Mediului din cadrul Poliţiei Locale Sector 1 cu privire la nerespectarea legislaţiei în domeniul gestionării deşeurilor de către operatorii economici şi populaţie.
  • Autorităţile publice locale ale Sectorului 1 vor asigura posibilitatea continuării contractului de salubrizare de către Compania Romprest Service S.A.”, conform deciziei CLSU Sector 1.

Citeste si: Clotilde Armand CV: Ce studii are primarul sectorului 1?

Stare de alertă în Sectorul 1

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Sectorului 1 a cerut miercuri Prefecturii Municipiului Bucureşti să declare starea de alertă pe o perioadă de 30 de zile, din cauza situaţiei sanitare cauzată de necolectarea gunoiului de către Compania Romprest Service SA. 

Citeste si: VIDEO| La judecată, din cauza șobolanilor. Avocatul Adrian Cuculis merge în instanță

Salubrizarea nu mai este asigurată din 27 iunie

Începând cu data de 27 iunie 2021, s-a constatat că serviciul de salubrizare asigurat de compania Romprest Service SA nu mai funcţionează pe raza Sectorului 1.

Citeste si: Care este miza luptei dintre Clotilde Armand și Romprest


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Klaus Iohannis, după ședința CSAT pe tema conflictului dintre Rusia și Ucraina: Suntem... Klaus Iohannis, după ședința CSAT pe tema conflictului dintre Rusia și Ucraina: Suntem gata să găzduim o prezență aliată crescută pe teritoriul nostru
spotmedia.ro
Statui asemănătoare Sfinxului, descoperite de o echipă de arheologi Statui asemănătoare Sfinxului, descoperite de o echipă de arheologi
spotmedia.ro
Un ochi bionic revoluţionar i-a redat parţial vederea unei femei Un ochi bionic revoluţionar i-a redat parţial vederea unei femei
b1.ro
Florin Piersic a plecat din România, la 86 de ani. Motivul pentru care a părăsit țara... Florin Piersic a plecat din România, la 86 de ani. Motivul pentru care a părăsit țara și cine îl însoțește  
ziareonline.ro
Veste bună pentru pensionari, îi aşteaptă o nouă majorare.  Anunţul făcut de Lia Olguţa... Veste bună pentru pensionari, îi aşteaptă o nouă majorare. Anunţul făcut de Lia Olguţa Vasilescu
infoactual.ro
Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan renunță la scandalul din coaliție, stabilitatea... Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan renunță la scandalul din coaliție, stabilitatea este mai importantă acum
evz.ro
Intră România în război? Anunț crucial după ședința CSAT: „Suntem pregătiţi de multă... Intră România în război? Anunț crucial după ședința CSAT: „Suntem pregătiţi de multă vreme”
doctorulzilei.ro
Simptome NOI Omicron. S-a aflat acum! Durerile apar instant Simptome NOI Omicron. S-a aflat acum! Durerile apar instant
romaniatv.net
S-a dat ordinul! Alertă de gradul 0 la graniţele României S-a dat ordinul! Alertă de gradul 0 la graniţele României
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si