Astfel, potrivit calculelor aproape un milion si jumatate de romani traiesc acum sub limita saraciei, potrivit Jurnalul.

Aproape jumatate din banii romanilor pentru cosul minim se duc pe alimente. Adica peste 1.100 de lei. Peste 10% se duc pe facturi la utilitati, 5,8% sunt alocati pentru sanatate si doar 2,3% pentru educatie si recreere.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Aproape un milion si jumatate de români muncesc pe un salariu minim, de aproape 1.200 de lei pe luna. Calculele arata ca salariul acestora este de 2 ori mai mic decât costului cosului minim de consum.

Un grup de deputati si senatori din PSD, ALDE si independenti doresc sa reintroduca cosul de consum ca baza de calcul pentru salariul minim pe economie. Acestia au depus deja un proiect de lege la Camera Deputatilor prin care salariul sa fie corelat cu un standard de viata minim.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si