Salariul minim, insuficient pentru cosul minim de cumparaturi. Aproape jumatate din banii romanilor se duc pe alimente

Salariul minim este insuficient pentru cheltuielile cosului minim de cumparaturi. Calculele arata ca valoarea unui cos minim pentru o familie cu doi copii este dublu fata de salariul minim pe economie.

M. P., joi 13 septembrie 2018 , 10:11

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Astfel, potrivit calculelor aproape un milion si jumatate de romani traiesc acum sub limita saraciei, potrivit Jurnalul.

Aproape jumatate din banii romanilor pentru cosul minim se duc pe alimente. Adica peste 1.100 de lei. Peste 10% se duc pe facturi la utilitati, 5,8% sunt alocati pentru sanatate si doar 2,3% pentru educatie si recreere.

Aproape un milion si jumatate de români muncesc pe un salariu minim, de aproape 1.200 de lei pe luna. Calculele arata ca salariul acestora este de 2 ori mai mic decât costului cosului minim de consum.

Un grup de deputati si senatori din PSD, ALDE si independenti doresc sa reintroduca cosul de consum ca baza de calcul pentru salariul minim pe economie. Acestia au depus deja un proiect de lege la Camera Deputatilor prin care salariul sa fie corelat cu un standard de viata minim.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si