Salariul minim pe economie se va majora de la 1 decembrie 2019

Salariul minim pe economie va creşte de la 1 decembrie 2019, a anunţat Mihai Fifor, purtător de cuvânt al PSD şi secretar general al partidului.

luni 01 iulie 2019 , 17:54

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

"Una dintre cele mai importante măsuri de guvernare propuse de doamna prim-ministru Viorica Dancila în cadrul Congresului PSD este raportarea salariului minim la valoarea câștigului salarial mediu brut pe economie. Mai simplu spus, când cresc salariile pe toată economia, atunci obligatoriu va crește și salariul minim, care va fi 50% din media câștigului salarial brut din România. Pentru salariații cu studii superioare acest procent va fi 60%. Măsura se va aplica chiar din acest an, de la 1 decembrie. În acest fel, avem garanția că nimeni nu este lăsat în urmă și că beneficiile creșterii economice se vor regăsi în buzunarele tuturor românilor", a scris Mihai Fifor pe contul său de Facebook.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Mihai Fifor şi secretarul general al partidului, au publicat pe Facebook mai multe grafice, în care se arată cum va creşte salariul minim pe economie de la 1 decembrie 2019.

Citeste si: Antrenorul Ionuţ Popa- grave probleme de sănătate. Are nevoie de susţinere financiară

Cu cât va crește salariul minim pe economie

Se estimează că salariul minim brut va crește de la 2080 de lei, la 2244 de lei. Pentru cei cu studii superioare, suma este majorată de la 2350 de lei la 2.692 de lei, pe când salariul net se estimează că va creşte de la 1.263 de lei la 1355 de lei (creştere 92 de lei/lună), iar pentru cei cu studii superioare de la 1413 de lei la 1603 lei (creştere de 190 de lei/lună).

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si