Salată orientală de post. Cum se prepară corect. Un ingredient face toată diferența

Salată orientală de post. Vă prezentăm azi una dintre cele mai delicioase rețete de post. Iată cum se prepară!

R.B., miercuri 18 martie 2020 , 18:33

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Salată orientală de post. Ingrediente

1,4 kilograme de cartofi (de preferat din cei roşii, rezistenţi la fierbere)

2 cepe potrivit de mari (preferabil roşii)

150 grame măsline

250 grame castraveţi muraţi

6-8 linguri de ulei, preferabil de măsline sau de floarea soarelui presat la rece

1 lămâie (sau 4 linguri oţet alb)

mărar, pătrunjel (opţional)

sare

piper

Citeste si: Adevărul despre drojdie! Ce se întâmplă dacă mânânci pâine cu dojdie

Salată orientală de post

Salată orientală de post. Mod de preparare

Spălaţi bine cartofii de pământ. Lăsați-i cu tot cu coajă. Puneţi cartofii la fiert, la foc mic, în apă cu sare, pentru aproximativ 25-35 de minute (în funcţie de dimensiunea lor) din momentul în care fierb. Verificaţi cu o scobitoare sau furculiţă. Dacă pătrunde uşor, până în mijloc, cartofii sunt fierţi.

Salată orientală de post

Citeste si: Cât poţi păstra carnea la congelator fără să se strice?

Salată orientală de post. Transferaţi cartofii fierbinţi în apă cât mai rece pentru uşura desprinderea cojilor. Decojiţi şi tăiaţi cartofii în rondele groase sau cuburi potrivite. Curăţaţi şi tăiaţi ceapa peştişori subţiri, scrie cevabun.ro.

Salată orientală de post

Citeste si: Fasole băutută de post. Secretul pentru a ieși delicioasă. Merge de minune cu murături

Salată orientală de post. Tăiaţi castraveţii în felii groase de 5-7 milimetri. Amestecaţi cu grijă cartofii cu ceapa, castraveţii, măslinele. Asezonaţi după gust cu sare, piper proaspăt măcinat, zeamă de lămâie (sau oţet) şi ulei. Presăraţi cu verdeaţă.

Citeste si: Blat de pizza fara drojdie. Cum pregatesti blatul pentru pizza fara drojdie

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si