1 din 5 | Lipii de casa fara drojdie - Lipii fara drojdi - Reteta lipii fara drojdie
2 din 5 | Lipii de casa fara drojdie - Lipii fara drojdi - Reteta lipii fara drojdie
3 din 5 | Lipii de casa fara drojdie - Lipii fara drojdi - Reteta lipii fara drojdie
4 din 5 | Lipii de casa fara drojdie - Lipii fara drojdi - Reteta lipii fara drojdie
5 din 5 | Lipii de casa fara drojdie - Lipii fara drojdi - Reteta lipii fara drojdie
Lipii de casă fără drojdie. Lipii fără drojdie. Rețetă lipii fără drojdie. Vă prezentăm o rețetă simplă de lipii de casă fără drojdie!
Lipii de casă fără drojdie. Lipii fără drojdie. Rețetă lipii fără drojdie. Cu patru ingrediente puteți faci, acasă, lipii delicioase care pot înlocui pâinea fără probleme!
Lipii de casă fără drojdie. Lipii fără drojdie. Rețetă lipii fără drojdie. Iată rețeta
Ingrediente
170 gr de făină(+ 10 gr pentru presărare)
1 linguriță de sare
2 linguri de ulei
200 ml de apă fierbinte
Citeste si: Pâine de casă. Rețeta simplă cu care nu vei da niciodată greș
Lipii de casă fără drojdie. Lipii fără drojdie. Rețetă lipii fără drojdie. Mod de preparare
Apa fierbinte se amesteca cu sarea. Intr-un bol se adauga făină cernută, uleiul si peste ele se adauga apa fierbinte.
Frământați cu mâinile amestecul timp de aproximativ 1 minut pana se obine un aluat omogen si usor elastic. Daca este prea moale mai completati cu putina faina.
Citeste si: Pâine de casă. Rețeta simplă cu sau fără drojdie. Secretul pe care puțină lume îl știe
Densitatea aluatului depinde de calitatea fainii folosite de fiecare.
Aluatul obtinut se rotunjeste, se pune intr-o punga si se lasa circa 20 de minute la rece.
Dupa 20 de minute transferați aluatul pe suprafața de lucru înfăinată și îl mpărțiți în 8 bucăți egale, de câte 20 gr fiecare. Fiecare bucată de aluat se întinde in foaie de aluat cu rotunda cu diametrul de 15-16 cm si grosimea de 2-3 mm.
Citeste si: Adevărul despre fructele goji. Ce efecte au asupra sănătății noastre?
Presărați lipiile cu făină, ca acestea să nu se rupă și să nu se lipească. Se pune la incins o tigaie(fara ulei) si se pune lipia in tigaia înfierbântată, se intoarce de pe o parte pe alta până se rumenește pe ambele părți, conform gustoase.net
Veți observa in timpul prajirii cum se umflă și se formează buzunarul din interiorul lipiei.
Pastrati lipiile intr-un vas de sticla sau plastic ermetic inchis, daca nu le serviti imediat.
Citeste si: Pișcoturi, biscuiții copilăriei. Sunt gata în 15 minute
Puneti capacul peste vasul in care le tineti imediat ce le-ati terminat pe copt pe toate.
Astfel le puteti pastra pana a doua zi cand vor fi tot bune si fragede, nu uscate.