Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”, La pas prin Țara Bârsei

”ROventura” ne invită, sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, la Kanal D, să călătorim în inima României, într-o zonă binecuvântată cu frumuseți naturale nepereche, dar și cu un tezaur istoric și etnografic, de invidiat.

Author: Diana Puiu vineri 24 martie 2023 , 12:09

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Țara Bârsei sau Mica Transilvanie, cum frumos este alintată această depresiune, strânge povești de peste munți și dintr-o sumedenie de așezări. Noi vom ajunge, prin intermediul ”ROventura”, în trei dintre ele: Codlea, Dumbrăvița și Holbav, de-acolo de unde începem, de fapt, călătoria noastră.

Citește și: Duminică, la "Asta-i România!", povestea celui mai tânăr milionar român din Statele Unite

Satul Holbav, tărâmul de basm ascuns, parcă, în Măgura Codlei, e locul în care vrei să ajungi dacă ești iubitor de natură și pasionat de viața satului, păstrată aici în formă pură. Ne continuăm călătoria la poalele Măgurii. Vrem să mergem puțin, cât s-o putem admira de departe, așa că nu ne oprim până la Dumbrăvița.

Citește și: Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”, Incursiune uimitoare la Iași

Citeste si: Tot ce trebuie să știi despre Willow Project. Cum va afecta mediul cel mai mare proiect de foraj petrolier și ce implicare are Joe Biden- kanald.ro

Citeste si: Dana Roba va intra în cea de-a doua operație pe creier. Soțul ei încearcă să scape de pușcărie- wowbiz.ro

Locul acesta a devenit, în ultimii ani, cea mai importantă atracție pentru iubitorii arealelor deltaice, dar și pentru amatorii de pescuit și relaxare. În 1972 au început lucrările pentru amenajarea lacului mare, ca sursă de apă pentru comunele din aval. Astăzi este un paradis umed, mană cerească pentru frumoasa așezare din Țara Bârsei. 

Împreuna cu George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele emisiunii, ne retragem la adăpostul zidurilor bătrânei cetăți Zeiden, Codlea din zilele noastre.

Citește și: Noi sezoane “În oglindă”, “Duet cu Alexandra” şi “Detectorul de minciuni” se vor vedea la Kanal D2

Muzeul Tradițiilor Codlene aduce la lumină veritabile comori de demult, pentru generația tânără de localnici, cât și pentru cei veniți în vacanță la poalele Măgurii. Muzeul așteaptă să fie descoperit în amănunt, așa cum Codlea întreagă și Țara Bârsei, de fapt, speră să se dezvăluie, în toată splendoarea, celor ce vor dori să facă o călătorie de neuitat.

              Nu ratați sâmbătă, de la ora 15:00, o nouă ediție ”ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si