Sâmbăta Sfântului Teodor 2020. Sărbătoare mare! Ce trebuie să faci pentru a avea noroc tot anul?

Sâmbăta Sfântului Teodor 2020. Când este Sf Teodor 2020? Sâmbăta Sf Teodor 2020.  Ce trebuie să faci în Sâmbăta Sfântului Teodor 2020?

A.M.S., vineri 07 februarie 2020 , 14:35

Sambata Sfantului Teodor 2020 - Cand este Sf Teodor 2020 - Sambata Sf Teodor 2020
Sambata Sfantului Teodor 2020 - Cand este Sf Teodor 2020 - Sambata Sf Teodor 2020
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Sambata Sfantului Teodor 2020. Cand este Sf Teodor 2020? Sambata Sf Teodor 2020. Pe data de 7 martie creștinii îl sărbătoresc pe Sf. Teodor Tiron.

Sâmbăta Sfântului Teodor are loc în prima sâmbătă din Postul Paștelui.

În popor există o mulțime de tradiții și obiceiuri legate de această zi. Una dintre cele mai importante este aceea că gospodinele nu trebuie să muncească și nu trebuie să spele rufe în această zi.

De asemenea, de Sfântul Teodor Tiron creștinii se roagă pentru sănătate și pentru a avea un an bun. În tradiția populară, se spune că Sfântul Teodor a murit pentru credință în Dumnezeu, iar anul acesta este pomenit pe data de 7 martie.

Sambata Sfantului Teodor 2020 - Cand este Sf Teodor 2020 - Sambata Sf Teodor 2020
Sambata Sfantului Teodor 2020 - Cand este Sf Teodor 2020 - Sambata Sf Teodor 2020

Sambata Sfantului Teodor 2020. Cand este Sf Teodor 2020? Sambata Sf Teodor 2020. Cine a fost Sfântul Teodor Tiron

Teodor Tiron a trăit pe vremea împăraţilor Diocleţian, Maximian şi Maximin, în secolul al III-lea. Acesta l-a slăvit pe Dumnezeu cu moarte mucenicească în timpul persecuţiei lui Maximin, în perioada anului 303.

Citeste si: Moșii de iarnă 2020. Când este Sâmbăta morților 2020 și ce se dă de pomană?

În Sâmbăta Sfântului Teodor se face pomenirea de minunea colivei, săvârşită de Teodor Tiron la mulţi ani după ce acesta a încetat din viață.

Sambata Sfantului Teodor 2020 - Cand este Sf Teodor 2020 - Sambata Sf Teodor 2020
Sambata Sfantului Teodor 2020 - Cand este Sf Teodor 2020 - Sambata Sf Teodor 2020

Tradiţii şi obiceiuri

În zona Banatului, fetele şi băieţii necăsătoriţi se duc la cules plante. Una dintre cele mai speciale plante, popilnicul, le poartă noroc celor care o găsesc. Această plantă are un miros special, iar fetele o folosesc pentru a-şi îmbogăţi podoabă capilară.

Sambata Sfantului Teodor 2020. Cand este Sf Teodor 2020? Sambata Sf Teodor 2020.  Prima zi de sâmbătă din Postul Paștelui este ziua în care fetele trebuie să îşi taie din plete pentru că părul să crească mare şi frumos. De asemenea, în această zi, bărbaţii trebuie să scoată caii din grajduri şi să îi mane.

Citeste si: ”Tatăl nostru” se schimbă. Anunțul important al Bisericii Catolice pentru credincioși

Se spune că această zi este cea mai bună pentru a dresa cabalinele. În anumite zone, oamenii organizează diverse concursuri în care sunt implicaţi caii.

Femeile nu au voie să muncească sub nicio formă în această zi de sâmbătă. Spălatul rufelor este interzis, mai ales dacă e vorba de spălat de mâna. De asemenea, pe 16 martie este bine că rudele să nu se certe pentru că vor avea parte de un an plin de necazuri. Părinţii trebuie să stea aproape de copii, dar nu le este permis să îi răsfeţe excesiv.

Sambata Sfantului Teodor 2020. Cand este Sf Teodor 2020? Sambata Sf Teodor 2020.  Mai mult, este bine ca în această zi de sărbătoare oamenii să meargă la biserică şi să se roage pentru cei plecaţi în Ceruri. Se spune că rugăciunile făcute în această zi capătă putere.

Sambata Sfantului Teodor 2020 - Cand este Sf Teodor 2020 - Sambata Sf Teodor 2020
Sambata Sfantului Teodor 2020 - Cand este Sf Teodor 2020 - Sambata Sf Teodor 2020

Citeste si: Când nu se fac nunți în 2020

Sambata Sfantului Teodor 2020. Cand este Sf Teodor 2020? Sambata Sf Teodor 2020. Caii lui Sântoader 

Sâmbăta Sântoaderului se spune că aparține celui mai puternic și afurisit dintre Caii lui Sântoader. Este ziua când se spală părul cu apa în care a fost homanul și se tunde părul de pe fruntea vacilor, pentru ca părul fetelor să crească frumos și puternic.

În această zi, fetele trecute de 14 ani își despart părul cu cărare la mijloc, semn că pot să fie introduse de flăcăi în hora satului.

Citeste si: Când începe Postul Paștelui 2020?

Sambata Sfantului Teodor 2020. Cand este Sf Teodor 2020? Sambata Sf Teodor 2020.  De Sâmbăta Sfântului Toader se fac mâncăruri speciale: boabe de grâu sau porumb fierte și îndulcite cu miere și colaci din făină de grâu, numiți Brândușei, care se dau de pomană.

Se face colivă de sufletul morților, denumită Coliva lui Sântoader și se duce la biserică și cimitir. Se spune că atunci când o parte este păstrată și mâncată peste an, te apără de friguri.

Citeste si: Rugăciune pentru bolnavi către Mântuitorul Iisus Hristos

Sambata Sfantului Teodor 2020. Cand este Sf Teodor 2020? Sambata Sf Teodor 2020. Ce să nu faci în Sâmbăta Sfântului Teodor

Femeile nu au voie să muncească în această zi. Spălatul rufelor, mai ales cu mâna, este considerat a fi mare păcat.

În această sâmbătă rudele nu trebuie să se certe pentru că vor avea parte de un an plin de necazuri.

Citeste si: Adevărul despre preoţii care deschid Cartea Sfântă. Puţină lume ştie ce semnifică, de fapt. E incredibil

Sambata Sfantului Teodor 2020. Cand este Sf Teodor 2020? Sambata Sf Teodor 2020.  Părinții trebuie să petreacă mai mult timp alături de cei mici însă fără să îi răsfețe prea tare.

Este bine să se meargă la biserică și să se înalțe rugăciuni pentru cei plecați în Ceruri, deoarece rugile din această zi prind putere.


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Live Stream Online „Survivor România” - Ediţia de vineri, 15 ianuarie - VIDEO. Faimoșii... Live Stream Online „Survivor România” - Ediţia de vineri, 15 ianuarie - VIDEO. Faimoșii și Războinicii vor lupta pentru primul joc de imunitate
demamici.ro
A aflat la naștere că băiețelul are intestinele în afara abdomenului și 10% șanse să... A aflat la naștere că băiețelul are intestinele în afara abdomenului și 10% șanse să trăiască! Poveste relatată de „mămica unui copil malformat” | Demamici.ro
b1.ro
Bătrânul a sunat la uşa ei, i-a dat o scrisoare şi apoi a dispărut. Când a deschis-o,... Bătrânul a sunat la uşa ei, i-a dat o scrisoare şi apoi a dispărut. Când a deschis-o, s-a PRĂBUȘIT. Ce scria acolo
monitorulcj.ro
VIDEO. Un șofer INCONȘTIENT a fost la un pas să producă o tragedie în timp ce mergea pe... VIDEO. Un șofer INCONȘTIENT a fost la un pas să producă o tragedie în timp ce mergea pe contrasens pe Autostrada Gilău - Turda
infoactual.ro
Predicție grea pentru o ZODIE. Astrolog: 2021 înseamnă „ultimatum” Predicție grea pentru o ZODIE. Astrolog: 2021 înseamnă „ultimatum”
infoactual.ro
Cel mai fraged șnițel de porc. Rețetă delicioasă. Va ieși crocant și extrem de delicios Cel mai fraged șnițel de porc. Rețetă delicioasă. Va ieși crocant și extrem de delicios
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si