Sanitas: Ministerul Sănătății va opri finanțarea pentru voucherele de vacanță

Ministerul Sănătății intenționează să taie finanțarea pentru voucherele de vacanță pentru anumite categorii de angajați.

Author: Diana Bostan vineri 19 august 2022 , 21:02

spital

Spital România

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Printre ghinioniști se află și angajații care efectuează gărzi în UPU în baza unui contract de muncă cu tip parțial, precum și personalului UPU care participă la intervenții SMURD sau rezidenților. 

Ministerul Sănătății va opri finanțarea pentru voucherele de vacanță

 

„Un proiect de O.U.G. al Ministerului Sănătății taie finanțarea pentru acordarea voucherelor de vacanță în cazul mai multor categorii de personal: angajații care efectuează gărzi în UPU/CPU în baza unui contract de muncă cu tip parțial; rezidenții; personalul UPU care participă la intervenții SMURD; cabinete de medicină sportivă, cabinete de medicină legală, de planning familial, TBC, LSM, UPU, programe tip HIV/SIDA, programe pentru distrofici, personalul care desfășoară activitate de cercetare științifică”, arată  un comunicat  al al Federației Sanitas, publicat pe Facebook.

Citeste si: Câte pastile de iodură de potasiu poți să primești de la farmacie

„Acești angajați nu au nevoie de odihnă, deci nu mai este necesar să primească acele vouchere de vacanță care susțin recuperarea capacității de muncă după activitatea depusă pe parcursul unui an!”, sunt de părere sindicaliștii.

Sindicaliștii nu vor vota modificarea Legii sănătății în sensul propus de acest proiect

 

Citeste si: „Tu erai invizibilă în această emisiune până ai intrat într-o cunoaștere cu Laurențiu”. Larisa pune tunurile pe Lorena! Aflați ce își vor spune concurentele mâine, 29 septembrie, în „Casa iubirii”, de la orele 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citeste si: Theo Rose a vorbit despre nuntă cu lacrimi în ochi! De ce nu va îmbrăca rochia de mireasă?!- wowbiz.ro

„Și aceasta în condițiile în care legea actuală spune clar: ”instituțiile publice, indiferent de sistemul de finanțare și de subordonare, acordă anual vouchere de vacanță în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat” (art.1 alin. 2 din OUG 8/2009). La fel și Legea sănătății (Legea 95/2006) care menționează la fel de limpede că ministerul trebuie să finanțeze acordarea voucherelor de vacanță pentru aceste categorii de salariați.

Citeste si: Valul 6 al pandemiei de coronavirus, în descreștere în România https://www.stirilekanald.ro/cand-e-recomandat-sa-te-vaccinezi-antigripal-in-ce-perioada-este-bine-sa-te-imunizezi-contra-gripei-20243702

Ministerul Sănătății nu este la prima ”abatere”, se pare că a pus ochii de mai mult timp pe voucherele de vacanță ale anumitor categorii de angajați din sistem, iar Federația SANITAS a fost nevoită să facă mai multe demersuri pentru a împiedica discriminarea lor”, arată comunicatul Federației Sanitas.

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI