Se trece la săptămâna de muncă de 4 zile! Guvernul unei țări europene a pregătit totul

Guvernul spaniol are o idee extrem de atractivă pentru angajați. Firmele care sunt de acord să îşi lase angajaţii să muncească doar 32 de ore pe săptămână ar putea primi finanţare din partea statului.

Razvan Ilie, marți 16 martie 2021 , 10:37

munca patru zile
Micul partid spaniol de stânga Más País a propus ideea în Spania și Guvernul a acceptat un program-pilot
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Veste bună pentru angajații din Spania: patru zile de muncă pe săptămână şi acelaşi salariu. Este propunerea pe care guvernanţii spanioli vor să o lanseze companiilor private, potrivit Observator TV.

Fondul total pentru acest program este de 50 de milioane de euro. În felul acesta, statul spaniol va putea evalua dacă modelul săptămânii cu doar patru zile de muncă este la fel de eficient ca și cel actual.

Strategia a mai fost pusă în practică în Noua Zeelandă sau Japonia şi s-a dovedit a fi un succes.

Citeste si: Șapte țări din Europa au suspendat vaccinarea cu AstraZeneca în ultimele 24 de ore. România merge înainte

Săptămâna de muncă de 4 zile- cine a făcut propunerea în Spania

Spania ar putea deveni una dintre primele țări din lume care au încercat săptămâna de lucru de patru zile, după ce guvernul de la Madrid a fost de acord să lanseze un proiect- pilot pentru companiile interesate de această idee.

La începutul acestui an, micul partid spaniol de stânga Más País a anunțat că guvernul a acceptat propunerea sa de a testa ideea, potrivit The Guardian.

De atunci au avut loc discuții,

urmând ca următoarea întâlnire să aibă loc în următoarele săptămâni. „Cu săptămâna de lucru de patru zile (32 de ore), ne lansăm în dezbaterea reală a vremurilor noastre”, a declarat Iñigo Errejón de la Más País pe Twitter.

mas pais
La începutul acestui an, micul partid spaniol de stânga Más País a anunțat că guvernul a acceptat propunerea sa de a testa ideea

Ideea a câștigat teren din Zooa Zeelandă și Japonia până în Europa

„Este o idee al cărei timp a sosit”. Din Noua Zeelandă până în Germania, ideea a câștigat constant teren la nivel global.

Salutată de susținătorii săi ca un mijloc de a crește productivitatea, de a

îmbunătăți sănătatea mintală a lucrătorilor și de a lupta împotriva schimbărilor climatice, propunerea a căpătat o nouă semnificație pe măsură ce pandemia accentuează problemele legate de bunăstare, epuizare și echilibrul dintre viața profesională și cea profesională.

„Spania este una dintre țările în care angajați muncesc mai multe ore decât media europeană. Dar nu suntem printre cele mai productive țări ”, a spus Errejón. „Susțin că a lucra mai multe ore nu înseamnă a lucra mai bine”, a mai spus el.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Curs valutar BNR luni, 19 aprilie 2021: Euro crește, dolarul se prăbușește! Care sunt... Curs valutar BNR luni, 19 aprilie 2021: Euro crește, dolarul se prăbușește! Care sunt noile cotații
spotmedia.ro
Dezastrul de la Interne păstorit de premierul Cîțu. Nu doar Covid ucide Dezastrul de la Interne păstorit de premierul Cîțu. Nu doar Covid ucide
spotmedia.ro
Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază,... Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază, nimeni n-a venit să-l curețe (Galerie Foto)
b1.ro
Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români
infoactual.ro
Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului! Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului!
infoactual.ro
Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a... Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a impresionat o lume întreagă
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si