Sărbătoare 10 octombrie. Rugăciunea către Sfinţii Mucenici Evlampie şi Evlampia are ține boala la distanță

Pe 10 octombrie, în fiecare an, creștii îi sărbătoresc pe Sfinţii Mucenici Evlampie şi Evlampia.

K.B., joi 10 octombrie 2019 , 14:34

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Sărbătoare 10 octombrie. Mucenicii Evlampie şi Evlampia au fost frați și și-au dedicat întraga viață iubirii lui Dumnezeu.
În momentul în care creștinii au început să fi epersecutați, cei doi Sfinți au plecat în munți. Într-o zi când a coborât în oraș pentru a lua hrană, Sfântul Mucenic Evlampie a găsit un anunţ prin care se preciza prigonirea creştinilor. Acesta a rupt anunţul, însă fapta sa nu a rămas nepedepsită.

Citeste si: Marele actor Adrian Pintea ar fi împlinit 65 de ani! Și calul său, Duran, l-a condus acum 12 ani pe ultimul drum

Citeste si: Acuzații șoc pentru soția lui Gheorghe Dincă! Femeia a fost în curte în ziua în care a fost arsă Alexandra?

Acesta a fost prins și adus în fața împăratului. Sfântul Mucenic Evlampie a fot obligat să renunțe l acredința în Hristos, iar pentru că nu a fost de acord, a fost supus unor chinuri groaznice.
Sora sa, Sfânta Muceniţă Evlampia a auzit de cele întâmplate cu fratele său, și a hotărât să meargă să-i fie alături. În cele din urmă, Sfinţii Mucenici Evlampie şi Evlampia au murit în chinuri, alegând să moară pentru Domnul decât să se închine zeilor.
Pe data de 10 octombrie, alături de Sfinţii Mucenici Evlampie şi Evlampia sunt sărbătoriţi şi următorii Sfinţi: Sfântul Ambrozie de la Optina, Sfântul Cuvios Vasian şi Sfântul Teofil marturisitorul.

Citeste si: Olga Tokarczuk şi Peter Handke au fost desemnaţi laureaţii premiului Nobel pentru Literatură pe 2018 şi 2019

Citeste si: Viorica Dăncilă şi-a făcut cruce în timpul discursului lui Victor Ponta! Cum a răspuns premierul la atacurile din partea opoziției

Sărbătoare 10 octombrie. Rugăciunea către Sfinţii Mucenici Evlampie şi Evlampia are ține boala la distanță

Sărbătoare 10 octombrie. Rugăciunea către Sfinţii Mucenici Evlampie şi Evlampia

"Mucenicii Tăi, Doamne, întru nevoinţele lor, cununile nestricăciunii au dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru. Că având tăria Ta, pe chinuitori au învins; zdrobit-au şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lor, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule. Ca pe uscat umblând Isra­el, cu urmele prin adânc, pe prigonitorul Faraon văzându-l înecat, a strigat: lui Dumnezeu cântare de biruinţă să-I cântăm.

Fiind luminaţi cu Razele cele Prealuminate ale Luminii Celei cu Trei Străluciri, biruitorilor mucenici, cereţi luminare, nouă, celor ce cinstim sfântă pomenirea voastră cea pururea prăznuită. Raze de soare străluceşte cin­stita şi înfrumuseţată prăznuire a mucenicilor şi pururea lu­minează tăinuit marginile pă­mântului cu Puterea Duhului. Cu trup tânăr, tare ai biruit mucenice, pe începătorul rău tăţii celei vechi, răbdând chinuri şi foc şi năpădiri de rele, Sfinte Feri­cite Evlampie. Fiind scăpaţi cu adevărat Fecioară Preacurată, de osânda cea strămoşească prin naşterea ta, cu glasuri de cântări te feri­cim pururea noi, credincioşii, ca pe o Maică a lui Dumnezeu. Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Cinste Maicii Domnului. Amin".

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si