Sărbătoare 12 iunie 2022: Ce nu este bine să faci în Duminica Rusaliilor?

Sărbătoare 12 iunie 2022. Iată ce nu ai voie să faci în Duminica Rusaliilor! Este mare păcat! Află mai multe tradiții și superstiții legate de sărbătoarea Pogorârii Sfântului Duh!

Author: Alina Raducu marți 07 iunie 2022 , 13:45

Sărbătoare 12 iunie 2022: Ce nu este bine să faci în Duminica Rusaliilor?

Sărbătoare 12 iunie 2022: Ce nu este bine să faci în Duminica Rusaliilor?

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Sărbătoare 12 iunie 2022: Ce nu este bine să faci în Duminica Rusaliilor? Sărbătoarea Rusaliilor are loc anul acesta, duminică, pe 12 iunie.

De obicei, sărbătoarea Pogorârii Sfântului Duh are loc la 10 zile de la Înălţarea Domnului şi la 50 de zile de la Învierea Domnului, de aceea sărbătoarea se mai numeşte şi Cincizecimea.

În ziua de Rusalii, creștinii merg la biserică și participă la Sfânta Liturghie, iar mai apoi iau frunze de nuc sfințite de preot și le așează acasă la icoane.

Sărbătoare 12 iunie 2022: Ce nu este bine să faci în Duminica Rusaliilor? Tradiții și superstiții

În tradiția creștină se spune că cine nu va respecta sărbătoarea Rusaliilor va avea de-a face cu Ielele, spirite malefice, care provoacă boala denumită popular ”luat din Rusalii”.

În ziua de Rusalii nu e bine să mergi la câmp, pentru că Ielele te pot prinde și pedepsi.

Se crede că, cine lucrează de Rusalii va fi pedepsit de puterea Ielelor. Și asta pentru că nu respecți această sărbătoare.

De Rusalii nu se intră în vie, nu se merge în locuri pustii, pe lângă păduri sau fântâni fiindcă te poți întâlni cu spiritele rele.

La sate se păstrează tradiția conform căreia credincioșii trebuie să ducă la biserică crenguțe de tei și nuc, pentru a fi sfințite. Astfel, cu aceste ramuri sfințite se vor împodobi, mai apoi, casele și icoanele, deoarece acestea au puterea de a alunga spiritele rele.

În ziua de Rusalii, gospodinele cheamă copiii și îi spală pe picioare cu săpun de casă, iar mai apoi le împarte orez cu lapte și cireșe. 

Citeste si: Urări creştine de Rusalii 2022: Imagini cu text pentru prietenii de pe reţelele de socializare

Citeste si: Anunț important pentru copii! Alocațiile urmează să se majoreze. Pentru când se preconizează măririle- kanald.ro

Citeste si: Gestul controversat făcut de Alex Ashraf, la scurt timp după ce Oana Zăvoranu a confirmat divorțul. Care a fost prima reacție a bărbatului cu privire la despărțirea de brunetă- wowbiz.ro

Sărbătoare 12 iunie 2022: Ce nu este bine să faci în Duminica Rusaliilor?

Sărbătoare 12 iunie 2022: Ce nu este bine să faci în Duminica Rusaliilor?

De Rusașii nu este bine să mergi ”la scaldă” în ziua de Rusalii, fiindcă este pericol mare de înec

La sate se păstrează tradiția conform căreia credincioșii trebuie să ducă la biserică crenguțe de tei și nuc, pentru a fi sfințite. Cu aceste ramuri sfințite se vor împodobi, mai apoi, casele și icoanele, deoarece acestea au puterea de a alunga spiritele rele.

Citeste si: Minivacanţa de Rusalii 2022: Câte zile libere vom avea?

În trecut, se credea ca sufletele morților, după ce au părăsit mormintele in Joia Mare și au zburat slobode timp de 50 de zile, se întorc in lumea subterana în sâmbăta Rusaliilor.

De sărbătoarea Rusaliilor, dar și 9 săptămâni după, nu se mai culeg ierburi de leac.

Mai mult, oamenii săvârșeau rituri de înduplecare și de îmbunare a spiritelor morților.

Citeste si: „Minunată, o fată așa cum mi-am dorit de la viață, să am lângă mine.” Ce a declarat Marius Elisei despre noua sa relație- kfetele.ro

Citeste si: Guess Who, prins sub influența substanțelor interzise la volan de poliţiştii din Capitală. A fost întocmit dosar penal- radioimpuls.ro

De Rusalii se obișnuiește să se dea de pomană vase de lut sau de porțelan, căni, străchini si vase de lemn (cofe, cofaiele). Acestea sunt împodobite cu flori și umplute cu lapte, vin sau apă.

Sărbătoare 12 iunie 2022: Ce nu este bine să faci în Duminica Rusaliilor?

Sărbătoare 12 iunie 2022: Ce nu este bine să faci în Duminica Rusaliilor?

Ce semnifică sărbătoarea Rusaliilor?

Termenul de rusalii vine din limba latină “rozalii”, care înseamnă “trandafiri”. Aceasta este considerată drept cea mai veche sărbătoare creștină, datând de pe vremea Apostolilor.

În zilele de Rusalii, se spune că Sfântul Duh s-a pogorât pe pământ pentru mântuirea credincioșilor.

Creștinii ortodocși sărbătoresc Rusaliile la 50 de zile după Paște și la 10 zile după Înălțarea Domnului.

Începând cu anul 2008, prima și a doua zi de Rusalii au fost declarate zile libere În România, astfel românii se bucură de o minivacanță cu prilejul acestei sărbători.

Citeste si: Felicitări de Rusalii 2022: Fie ca Pogorârea Duhului Sfânt să vă aducă pace, iubire şi fericire în familie!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si