Sărbătoare 26 noiembrie 2022: Sf. Stelian. Rugăciune care îți aduce noroc și sănătate

Sărbătoare 26 noiembrie 2022. Sărbătoare importantă pentru toți creștinii ortodocși. Ce sfânt este cinstit sâmbătă, pe 26 noiembrie în Biserica Ortodoxă?

Author: Alexandra Bercea vineri 25 noiembrie 2022 , 20:09

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Sărbătoare 26 noiembrie 2022. Pe data de 26 noiembrie 2022, creștin ortodocșii îl prăznuiesc pe Sf.

Stelian.

Cine a fost Sf. Stelian?

Sfântul Stelian s-a născut în secolul VI, în Adrianopolis, într-o provincie ce se numea Paflagonia. Provenea dintr-o familie bogată, iar în religie este cunoscut ca ocrotitor al pruncilor pentru că a fost sfințit și a fost locaș al Duhului Sfânt încă de când era în pântecele mamei sale. 

Citește și: Calendar ortodox 26 noiembrie 2022: Ce sărbătoare este sâmbătă?

Acesta a fost ocrotitor al pruncilor și al familiei creștine pentru că era curat în toate și plin de dragoste, astfel că a împărțit bogăția pe care o avea celor sărmani și a devenit monah.

Pentru că a vrut să facă mai mult bine s-a dedicat rugăciunii și cunoașterii lui Dumnezeu și a ales să plece în pustiu.

Rugăciune care îți aduce noroc și sănătate

Citeste si: Un elev de 16 ani a fost înjunghiat de 5 ori în fața liceului. Ce s-a întâmplat cu agresorul- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

,,Cuvioase Părinte Stelian, sprijinitorul şi călăuzitorul în rugăciunile noastre, patimile trupeşti biruind şi împreună cu îngerii locuind, priveşti neîncetat mărirea cea gătită sfinţilor, de lumina cerească umplându-te. Acum, în slava cerească vieţuind şi înaintea Împăratului Hristos stând, nu uita pe credincioşii care cu îndrăzneală înalţă rugăciuni şi cer sprijinul tău.

Cel ce de la sânul maicii tale ai fost sfinţit, şi vas ales al Duhului Sfânt te-ai arătat, luând sub ocrotirea ta pe mame şi pe copii, ferindu-i de întristare şi de boală, arată-te grabnic vindecător al suferinţelor şi al bolilor sufleteşti şi trupeşti ale celor ce te laudă pe tine. Cel ce din pustiul Paflagoniei ai făcut loc de preamărire a Sfintei Treimi, fă şi din pustiul inimilor noastre ţarină bineplăcută a harului dumnezeiesc, în care să înflorească crinii cei mântuitori ai credinţei şi să se înmulţească roadele sfinţitoare ale faptelor bune; ocroteşte cu rugăciunile tale familiile şi pe copiii noştri, cerând de la Milostivul Dumnezeu iertare de păcate, sănătate şi mântuire, ca prin tine şi împreună cu tine să lăudăm numele cel sfânt al Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh. Amin!''

Citește și: Sărbătoare 30 noiembrie 2022: Sf. Andrei. Este cruce roșie în calendarul ortodox. Tradiții și obiceiuri

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si