Sărbătoare 28 martie 2020 calendar ortodox: Ce nu ai voie să faci?

Sărbătoare 28 martie 2020 calendar ortodox. Sărbătoare importantă, sâmbătă, pe 28 martie 2020! Ce sfânt este prăznuit?

A.M.S., vineri 27 martie 2020 , 14:31

Sarbatoare 28 martie 2020 calendar ortodox
Sarbatoare 28 martie 2020 calendar ortodox
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Sărbătoare 28 martie 2020 calendar ortodox. Biserica Ortodoxa il praznuieste pe Cuviosul Ilarion cel Nou in fiecare an pe data de 28 martie.

Întrucat Sfantul Ilarion pica in Postul Pastelui, in aceasta zi nu avem voie sa mancam de dulce. 

Sărbătoare 28 martie 2020 calendar ortodox. Cine a fost Sfântul Ilarion

Ilarion a trait pe vremea imparatului Leon Armeanul, o perioada neagra in istorie datorita persecutiilor religioase. Conform altor scrieri, Ilarion ar fi trait pe vremea lui Leon Isaurul si a lui Copronim, inainte de domnia lui Leon Armeanul.

Inca din tinerete Ilarion se calugareste, purtandu-si crucea precum Mantuitorul nostru, reusit prin infranare sa nu dea curs patimilor trupesti. Reuseste sa covarseasca toti monahii prin faptele sale bune. Locuia intr-o chilie mica si intunecoasa, undeva va petrece multi ani, nefiind atins de patimi, fie ele de orice natura.

Citeste si: Adevărul despre preoţii care deschid Cartea Sfântă. Puţină lume ştie ce semnifică, de fapt. E incredibil

Pentru acest motiv si de randuiala preoteasca se invredniceste si devine egumen al manastirii Pelichit din Asia, in apropierea Elepontului. A facut foarte multe minuni, precum jivinele care isi vatamau semintele cele roditoare le izgonea cu cuvantul. Cu ajutorul rugaciunilor reuseste sa potoleasca grindina si ajuta pamantul insetat sa primeasca ploaie.

Precum Elisei proorocul inaintea sa, reuseste sa desparta curgerea raului; de asemenea, tamaduieste mana uscata a unui om, ajuta un orm sa vada, oferind in acelasi timp si schipilor tamaduire, izgonind si diavolii.

Citeste si: Rugăciune de mulţumire. Cum să fii recunoscător pentru ajutorul primit

Sarbatoare 28 martie 2020 calendar ortodox
Sarbatoare 28 martie 2020 calendar ortodox

Ilarion este descris in pesna a oua a canonului Cuviosului Iosif ca rabdand prigoniri de la muncitori, fiind numit mucenic, conform calendarulortodox.ro

Se spune ca a patimit pentru sfintele icoane cand armata lui Copronim navali fara veste asupra manastirii Pelichit in marea joi a mantuitoarelor Patimi, pe cand Sfanta Liturghie era savarsita. Intrat in biserica, prinde toti monahii si ii leaga cu lanturi de fier, nu inainte de a ii supune la turturi inimaginabile. Toti cei care nu se inchinau idolilor urmau sa fie unsi pe fata cu smoala sau sa le fie taiate capetele.

Citeste si: Rugăciune la icoana Măicii Domnului pentru „Bucurie Neașteptată”

Mai apoi, oastea pagana aprinse manastirea si biserica, iar pe cei capturati i-a surghiunit in tara de la marginea Efesului, unde ii va chinui cu sila de moarte. Acolo sfarseste si Cuviosul Ilarion cel Nou, care este bucuros sa isi dea viata pentru Dumnezeu, credinta si sfintele icoane.


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si