Sărbătoare mare pe 29 octombrie! Cui trebuie să spui ”La mulți ani”! Mii de români poartă acest nume!

Sărbătoare mare pe 29 octombrie. Este pomenită Sfânta Muceniță Anastasia, una dintre cele mai importante figuri din seria sfinților creștini.

E.T., luni 28 octombrie 2019 , 21:28

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Sărbătoare mare pe 29 octombrie. Este pomenită Sfânta Muceniță Anastasia, una dintre cele mai importante figuri din seria sfinților creștini. Foarte multe românce poartă acest nume, care semnifică înviere în limba greacă.

Sărbătoare mare pe 29 octombrie! Sfânta Anastasia Romana

Anastasia a trăit în perioada în care creștinii erau prigoniți, iar împărații erau păgâni. A viețuit în timpul lui Deciu și Valerian (anii 249-260). De mică, Anastasia a crezut în Dumnezeu și i s-a încredințat întru totul Acestuia. A rămas orfană la o vârstă fragedă, de ambii părinți, și a fost crescută de stareța unei mănăstiri de lângă Româna, maica Sofia. Sfânta Anastasia era poftită de păgâni, iar creștinii o remarcau pentru frumusețea și candoarea ei răpitoare.

Guvernatorul Probus a încercat să o convingă pe Anastasia să renunțe la credința ei creștină și să se căsătorească cu el, promițându-i trai bun, lipsit de griji. Aceasta l-a refuzat și nu a vrut să renunțe la dragostea pentru Hristos, motiv pentru care acesta a supus-o torturilor. A fost gata să moară pentru credința ei, lucru care s-a și întâmplat, căci la trecerea ei la cele veșnice și-a primit mucenicia.

Sărbătoare mare pe 29 octombrie. Rugăciune către Anastasia

A fost omorâtă prin decapitare, așa cum au pierit majoritatea sfinților pentru credința lor. Mâna dreaptă a moaștelor Sfintei Anastasia Romana se găsesc la Mănăstirea Grigoriu, acolo unde sunt păstrate și gambele și talpa stângă a acesteia. Creștinii se pot bucura de puterea miraculoasă a acestei figuri luminoase a ortodoxiei spunând o rugăciune, în taină, către ea.

Citeste si: Sfântul Dumitru. Sărbătoare mare sâmbătă! Mii de români poartă numele acestui sfânt

Citeste si: Semnele care prevestesc MOARTEA. E absolut ÎNFRICOȘĂTOR!

Iată și rugăciunea către Sfânta Anastasia:  „Mieluşeaua Ta, Iisuse, Anastasia, strigă cu glas mare: pe Tine, Mirele meu, Te iubesc și pe Tine căutându-Te mă chinuiesc și împreună mă răstignesc și împreună mă îngrop cu Botezul Tău; și pătimesc pentru Tine, ca să împărățesc întru Tine; și mor pentru Tine, ca să viez pentru Tine; ci, ca

o jertfă fără de prihană, primește-mă pe mine ceea ce cu dragoste mă jertfesc Ție. Pentru rugăciunile ei, ca un Milostiv, mântuiește sufletele noastre. Să cântăm Domnului Celui Ce a povăţuit pe poporul Său prin Marea Roşie, cântare de biruinţă, că S-a preamărit. Dă-mi luminare, mireasă a lui Dumnezeu, mie celui ce cin­stesc această purtătoare de lu­mină pomenire a ta, alungând întunericul sufletului meu”.  

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Curs valutar BNR joi, 6 mai 2021: Cu cât se vând euro și dolarul la fiecare bancă! Cele... Curs valutar BNR joi, 6 mai 2021: Cu cât se vând euro și dolarul la fiecare bancă! Cele mai noi cotații!
spotmedia.ro
România are cele mai puține cazuri active de COVID din ultimele 7 luni (Infografice) România are cele mai puține cazuri active de COVID din ultimele 7 luni (Infografice)
spotmedia.ro
Dozarea anticorpilor după vaccinare e esențială, bine de făcut sau doar un moft? Dr.... Dozarea anticorpilor după vaccinare e esențială, bine de făcut sau doar un moft? Dr. Adrian Marinescu răspunde la întrebările zilei
b1.ro
Incredibil! Ce se întâmplă în corpul nostru după o singură doză de vaccin anti-COVID-19 Incredibil! Ce se întâmplă în corpul nostru după o singură doză de vaccin anti-COVID-19
infoactual.ro
Tragedie la România TV. O jurnalistă cunoscută a pierdut lupta cu viața Tragedie la România TV. O jurnalistă cunoscută a pierdut lupta cu viața
infoactual.ro
Carmen Harra: Mai vine și ceva semnificativ în România Carmen Harra: Mai vine și ceva semnificativ în România
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si