Lacul Iezer are o legenda interesant si se spune ca ar fi fara fund. Primarul comunei Sadova a vorbit cu George Mihai despre fumusetile acestui loc.

"Un lac care are o legenda interesanta. Inteleg ca e un lac fara fund. Asa, cel putin, il stie lumea. Asa este. Un lac care ar fi inghitit o comoara, a tatarilor.
N-am putut sa ajungem pana la fundul lui. Chiar 20, 20 si ceva de metri, avea  draglina aia cu cupa aia, care a lucrat aici, si n-am putut sa ajungem la fundul lui. Am curatat pe margine tot ce-am putut, am scos peste o mie de bascule de cioate, de balast, colmatari, mizerii, ce era aici, dar de fundul lui, sincer, nu am dat. Probabil ca tot acolo zace ingropata si… Si comoara, da. Celebra comoara. 1500 de metri patrati. La momentul de fata, stiuca mai este in acest lac, pastrav… Prin anii '98, un cetatean, pescar, din comuna Sadova, Ionica Danciu, a prins un pastrav de 8.7kg in acest lac. Oh, un adevarat monstru", spune primarul.

"Vreau sa mai fac in jurul lui un drum montan de 8.5 km. Un drum de masina, un drum de picior? Pe Obcina Feredeului, un drum touristic, un drum de picior, un drum de motocileta, de bicileta, un drum pe care il vom marca, ca sa stie fiecare.
O sa fie pornirea din Pasul Trei Movile, aici, langa Obcine Feredeului si o sa venim 8.5-9 km pana aici, in zona lacului Iezer. Poate ca acea comoara a tatarilor e bine sa ramana acolo, ingropata, adanc, pe fundul lacului si noi e bine sa facem tot ce tine de noi sa scoatem in evidenta toate celelalte comori pe care le avem oricum la indemana.", a mai spus acesta.


George Mihai s-a intalnit si cu Ioan Itco, un promotor al Bucovinei.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Daca exista cineva care iti poate asterne Bucovina pe suflet, asa, la fel cum ai intinde untul pe paine, nimeni n-ar putea sa o faca mai bin decat domn' profesor Ioan Itco. Ma bucur tare sa va cunosc, in inima Bucovinei, atat de draga dumneavoastra.".

"Ma bucur ca ati venit in Bucovina si ati gasit un profesor pensionar dar activ in valorificarea, prin turism, a mostenirii naturale, culturale si istorice. Adun date si scriu istoria turismului in Bucovina. Si vreau sa va spun ca in perioada interbelica, existau foarte multe statiuni turistice in Bucovina. Am realizat revista Dulce Bucovina, Bucovina fara frontiere si vecinii sai, adica Bucovina intreaga si imprejurimile. Si aucm militez sa ii asociez pe oameni, sa fie in fiecare localitate de interes turistic, cu potential turistic deosebit, sa fie o asociatie care sa coordoneze activitatea turistului, macar o saptamana, in zona noastra", a spus acesta.

Evident, colegul nostru a ajuns si la o pensiune din Sadova unde a incercat mai multe bunatati, impreuna cu Alina Constantinescu, proprietara.

"Una dintre cele mai frumoase cabane din Bucovina si n-o spun doar ca sa va laud ci pe merit chiar, iar asta se observa inca din drum. Unul dintre cele mai frumoase garduri pe care le-am vazut vreodata!", spune George Mihai.

Decat sa dormi te miri pe la ce hotel, plin de sticla si de fiare, mai bine vii aici si pui capul pe perna sus acolo, intr-una din camerele astea care parca te-mbratiseaza cu totul, cu patul din barne de brad, cu mirosul ala… cu-o piele de oaie pe jos. E calduros si primitor inca de la intrare!

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Hatz Pizza, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

"Muschiuletul de proc afumat, slanina, carnatul, toate-s facute de aici. Afinata, la fel. Da. Nu ma-ndoiesc ca si asta este unul dintre motivele pentru care vin oamenii la voi. Da, mancarea este traditionala si cat de cat de-acasa, cum spunem noi. Adica cu gustul ala… Cu gustul, da… Cu care tu ai crescut. Exact! Ai avut bucuria sa cresti sanatos si intr-un mediu natural de exceptie. Iata ca acum, tot aici, incerci sa oferi acelasi lucru si altora.

Gustandu-va din priviri si o portie din malaiul asta facut dupa reteta bunicii… n-am sa ma pot abtine sa n-o fac si aievea. O nebunie! Suficiente motive, dragilor! Frumusete cat cuprinde, oameni primitori… Tot ce trebuie sa faceti- sa luati calea Bucovinei si sa nu va opriti pana la Sadova! Sarut-mana, sa ne redevem cu drag! Si noi va asteptam, cu mare drag! Doamne-ajuta!"



Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si