Scandal de proportii la Facultatea de Medicina din Craiova. Sase profesori arestati pentru luare de mita. Studentii i-au platit cu favoruri sexuala, bani sau bijuterii

Sase profesori de la Facultatea de Medicina din Craiova au ajuns sa fie judecati fiindca luat mita de la studentii lor in schimbul trecerii examenelor. Acestia au acceptat sa primeasca mii de euro, atat in bani, cat si in bijuterii

A.L., joi 25 mai 2017 , 15:14

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Despre unii profesori se stie ca au primit bani in birourile lor sau in masini direct de la studenti, iar altii au stabilit ca studentii cu restanta sa stranga bani si sa le cumpere diverse obiecte persoanale, de preferinta tablouri, potrivit Adevarul.

Mai multi profesori au fost trimisi in judecata de magistratii Curtii de Apel Craiova, iar acestia au contestat de trei ori trimiterea in judecata a dosarului. Ultima cerere a fost respinsa, astfel ca instanta a dipus inceperea procesului.

„Respinge, ca nefondate, contestatiile declarate de inculpati. Obliga inculpatii la cheltuieli judiciare catre stat, in cuantum de cate 150 lei fiecare. Definitiva. Pronuntata in camera de consiliu“, se arata in pronuntarea Curtii de Apel Craiova.

Profesorii acuzati sunt Cristina Petrica, sefa disciplinei Patologie de la Universitatea de Medicina Craiova; Lucica Ro;u, profesor si sefa Laboratorului de Analize Medicale de la Spitalul Judetean Craiova; Denisa Cernea, profesor la aceeasi facultate, specializarea Anestezie si Terapie Intensiva; stefana Purcaru sau Liviu Chirigiu.

Astfel, in 2015, procurorii au confiscat din locuintele acestora 33.508 lei, 9.210 dolari si tot felul de bijuterii din aur si argint.

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si