Scandal între Băsescu şi Firea într-o emisiune TV. Schimb dur de replici: "Primarul zero"

Un scandal a avut loc duminică seara într-o emisiune TV între europarlamentarul Traian Băsescu, care era invitat în studio, şi primarul Capitalei Gabriela Firea, care a intervenit prin telefonică.

Author: R.B. luni 10 iunie 2019 , 09:21

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Traian Băsescu a fost invitat duminică seara într-o emisiune, iar la un moment dat a făcut o remarcă despre Gabriela Firea, spunând că primarul Capitalei a cheltuit toţi banii din bugetul Bucureştiului. 

“Chiar dacă până acum doamna Firea a reuşit să păcălească pe imagine că ar face ceva în Bucureşti, doamna Firea a gestionat atât de prost resursa financiară a Capitalei încât ea însăşi ne spune că este în faliment nedeclarat Bucureştiul.

Spune că a cheltuiet toţi banii pe care îi avea. Păi ce i s-a luat? I s-au luat 400 de milioane dintr-un buget care depăşeşte 1 miliard de euro. Un miliard de euro înseamnă 5-6 miliarde”, a afirmat Băsescu.

După câteva minute, Gabriela Firea a intervenit telefonic în emisiune, spunând că fostul preşedinte al ţării minte.

Citeste si: VIDEO| Prima victimă a scandalului din PSD

“Nu este pentru prima oară când domnul Băsescu minte. Şi îmi pare foarte rău că a fost şi primar general şi preşedintele ţării şi un om politic cu atâta experinţă nu ar trebui să mintă. Bugetul Primăriei Capitalei, cel puţin de trei ani, nu a fost niciodată 1 miliard de euro. Şi anul trecut şi acum doi ani execuţia noastră bugetară şi nu am avut excedent, aceasta a fost suma primită de la Ministerul de Finanţe, a fost de maximum 600 de milioane de euro, din care mai mult de jumătate sunt bani care merg către subvenţii pentru transportul public şi pentru agentul termic.

A veni, după ce ai fost primar general, să spui că bugetul Capitalei este de peste 1 miliard de euro şi sunt bani prost folosiţi este, repet, o mare minciună şi nu mai pot să aştept mă uit în fiecare weekend sau la două săptămâni cum domnul Băsescu ne dă lecţii. Să dea lecţii cui mai crede”, a spus primarul Capitalei.

Citeste si: Gabriela Firea, despre Primăria Capitalei: Acum toţi suntem în faliment nedeclarat

Firea a întrebat dacă Traian Băsescu are şi o soluţie cum va plăti Primăria

Bucureştiului cele 115 milioane de euro datorate omului de afaceri Costică Constanda. 

“Poate are şi o soluţie cum va plăti Primăria generală cele 115 milioane de euro pe care le datorăm de pe timpul domniei sale, că dumnealui a semnat acea dispoziţie, domnului Costică Constanda şi Înalta Curte acum i-a dat dreptate şi Primăria Capitalei trebuie să plătească 115 milioane de euro pentru schimbul între Satul Francez şi Parcul Bordei”, a mai afirmat Firea.

Băsescu a replicat, spunând că primarul minte, cheltuind 200 de milioane de euro cu înfiinţarea celor 21 de companii municipale.

“Uitaţi minciuna fără ruşine a doamnei Firea. Spune că nu are bani, în condiţiile în care a cheltuit circa 200 de milioane de euro ca să înfiinţeze 21 de companii municipale care au fost constatate de instanţă a fi ilegal înfiinţate. Dar pentru clientela politică a băgat 200 de milioane în aceste firme”, a declarat Băsescu.

Amândoi s-au catalogat reciproc drept „primarul zero”.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
SURVIVOR ROMANIA 2021. S-a rupt lantul de iubire dintre Zanni si Sebastian Chitosca.... SURVIVOR ROMANIA 2021. S-a rupt lantul de iubire dintre Zanni si Sebastian Chitosca. Cum au ajuns cei doi Faimosi la cutite pe ultima suta de metri pana la Marea Finala
spotmedia.ro
Cum a ajuns protejatul lui Adrian Năstase propunerea comisiei Stelian Ion pentru... Cum a ajuns protejatul lui Adrian Năstase propunerea comisiei Stelian Ion pentru Tribunalul UE, după o procedură dubioasă
spotmedia.ro
Palma Comisiei de la Veneția. Când te comporți ca USL Palma Comisiei de la Veneția. Când te comporți ca USL
b1.ro
A cumpărat statuia din aur al lui Buddha. Acasă, a scăpat-o, s-a crăpat şi... surpriză.... A cumpărat statuia din aur al lui Buddha. Acasă, a scăpat-o, s-a crăpat şi... surpriză. Era înăuntru de 1000 ani
infoactual.ro
De ce a murit Bran, îndrăgitul actor din Stan și Bran. Cauza morții a șocat întreaga lume! De ce a murit Bran, îndrăgitul actor din Stan și Bran. Cauza morții a șocat întreaga lume!
infoactual.ro
Reguli de aur în dietă. Un celebru nutriționist a dezvăluit schema sigură pentru slăbit Reguli de aur în dietă. Un celebru nutriționist a dezvăluit schema sigură pentru slăbit
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si