Scandal intre fiicele lui Radu Beligan! Bunurile marelui actor scoase la licitatie “Avocatul meu va proceda in conformitate cu legea”

Cine s-ar fi asteptat ca intre fiicele lui Radu Beligan sa inceapa scandalul. Totul a inceput cand o cunoscuta casa de licitatii a anuntat ca la inceputul lunii martie va organiza o licitatie cu bunuri si obiecte personale ale actorului.

C.L., miercuri 21 februarie 2018 , 15:52

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Un anunt publicat de o casa de licitatii din Romania pare sa fi declansat un scandal intre fetele lui Radu Beligan. Conform informatiei initiale a casei de licitatie, printre organizatori era si Lamia Beligan, una dintre cele trei fiice ale marelui actor. Stirea despre licitatie a ajuns si la Anamaria Beligan, fiica maestrului care traieste in Australia. Aceasta a fost revoltata, ea nestiind nimic despre aceasta licitatie, a luat legatura cu un avocat si, pe paginile ei de socializare a postat mai multe anunturi.

Anamaria Beligan, alaturi de Radu Beligan

“Citesc, stupefiata, anunturi ca “familia Beligan” a organizat o licitatie. Atat cat sunt eu de familie – fiica, mama a nepoatelor lui si bunica a unicei stranepoate – declar ca NU E ADEVARAT!!!!!!!!!!! Ceea ce se intampla este o ABERATIE si o FRAUDA. Rog publicul sa boicoteze aceasta licitatie. NU mergeti. NU cumparati!”Sunt obiecte care aparţin masei succesorale si au fost puse in vanzare in mod abuziv. Nu cer decat respect fata de memoria Tatii.”, este primul anunt postat de Anamaria Beligan.

Radu Beligan si fiica lui, Lamia Beligan

Apoi, fata cea mare a lui Radu Beligan sustine ca a aflat stupefiata de continutul licitatiei din 6 martie. “Impotriva intelegerii exprese dintre mostenitori, au fost incluse obiecte legate de viata personala si profesionala a Tatii, care isi au locul intr-un muzeu. Am fost personal la Bucuresti, in septembrie-octombrie 2017 si am inventariat ceea ce mi s-a dat a intelege ca ar fi toate obiectele ce tin de biografia si memoria Tatii. Le-am catalogat, le-am fotografiat si le-am predat, de comun acord cu ceilalti mostenitori, Muzeului TNB, Muzeului literaturii romane si Casei de cultura Radu Beligan din comuna Filipesti. Pe lista licitatiei apar obiecte legate de viata intima si de activitatea profesionala a Tatii puse in vanzare fara acordul meu. Ele apartin posteritatii si - repet - locul lor este intr-un muzeu. Sunt absolut socată de ceea ce se intampla si voi face tot ce imi sta in putinta pentru a repara aceasta penibila nedreptate. Avocatul meu va proceda în conformitate cu legea”, a continuat Anamaria Beligan, fara a spune daca isi acuza vreuna dintre surori.

Cum numele Lamia Beligan a fost trecut de casa de licitatii in dreptul organizatorilor, actrita s-a sesizat. Ea sustine ca nu stia despre aceasta si a trimis o notificare casei de licitatii.
Interesant este faptul ca Lamia Beligan ii transmite printr-un mesaj pe facebook, surorii sale ca nu este ea vinovata. “Si eu am citit la fel de stupefiata aceasta stire . Nu am nicio legatura cu aceasta licitatie si cei de la Artmark au confirmat acest lucru”, ii scrie Lamia intr-un mesaj. Iar Anamaria raspunde: “Motiv in plus ca Artmark sa inceteze IMEDIAT licitatia organizata fara acordul familiei. Obiectele din catalog apartin masei succesorale comune si nimeni nu are dreptul sa le puna in vanzare fara semnaturile noastre”.

Conform casei de licitatie, citata de Pro Tv, cea care a cedat spre vanzare obiectele este Raluca Popescu, fata cea mica a lui Radu Beligan. Aceasta pare sa fi fost samanta de la care s-a declansat, ulterior, un adevarat scandal intre fiicele lui Radu Beligan. Printre obiectele scoase la licitatie se afla piese de mobilier vechi, dar şi numeroase fotografii, carti de colectie, statuete si manuscrise. Preturile de pornire sunt cuprinse intre 10 euro, cat ar face o fotografie din colectia personala, si 1500-2000 de euro, cat este estimata o comoda din sec. 21.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si