Scandal la Galaţi pe tema centrelor pentru izolarea suspecţilor de coronavirus

Sindicaliştii Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport Galaţi sunt nemulţumiţi că baza sportivă a instituţiei va fi transformată în centru de carantinare. Este vorba despre un hotel şi un restaurant cu circuit deschis, preluate în regim de urgenţă de autorităţile din Galaţi pentru a fi amenajate în vederea izolării suspecţilor de coronavirus.

K.B., joi 27 februarie 2020 , 11:08

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Decizia i-a revoltat pe sindicalişti care, printr-un comunicat de presă, arată că Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Galaţi a fost obligată să predea complexul sportiv, fără a se ţine cont de propunerile făcute săptămâna trecută.

Conducerea Direcţiei ar fi propus amenajarea Taberei Gârboavele pentur carantină, fiind un spaţiu funcţional cu o capacitate de aproximativ 46 de locuri, aflat la o distanţă de 15 km de municipiul Galaţi.

Citeste si: ULTIMA ORĂ! Tatăl lui Gabriel Tamaș, în spital! Ce se întâmplă chiar în aceste clipe cu părintele fotbalistului! Informații exclusive!

Sindicaliştii DJTS Galaţi mai spun că spaţiile preluate de autorităţi, aflate în centurl oraşului, nu ar fi deloc potrivite pentru a adăposti persoane suspecte de coronavirus. Pe de altă parte, sindicaliştii se tem că aproape 20 de angajaţi ai instituţiei îşi vor pierde locurile de muncă, odată cu închiderea hotelului şi restaurantului.

În urma reclamaţiilor, prefectul de Galaţi, Gabriel Avrămescu, a explicat că a fost decisă amenajarea centrului pentru suspecţii de coronavirus în acest spaţiu al DJTS întrucât oferă toate condiţiile necesare. Prefectul a adăugat că va demara verificări la DJTS pentru a clarifica întreaga situaţie.

Citeste si: Coronavirus în România. Ministrul Sănătății, prima reacție: Este purtător și complet asimptomatic

Tot la Galaţi, membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-au reunit într-o şedinţă extraordinară şi au stabilit o serie de măsuri ce trebuie luate în perioada următoare în contextul cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus din Italia. Printre altele, preşedinţii comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă trebuie să identifice toate persoanele din fiecare comună care au sosit recent din ţările afectate de coronavirus. Situaţiile întocmite cu acestea vor fi transmise zilnic Prefecturii Galaţi şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

De asemenea, gălăţenii care se întorc din străinătate din zone în care nu există focare trebuie să se autoizoleze la domiciliu împreună cu toţi membrii familiei timp de 14 zile. În cazul apariţiei simptomelor, trebuie să sune de urgenţă la 112, dar şi la Direcţia de Sănătate Publică.

Citeste si: Soacra Elenei Udrea, din nordul Italiei, vorbește în premieră despre isteria declanșată de coronavirus

O altă obligaţie este dialogul zilnic cu medicii epidemiologi care le vor monitoriza starea de sănăatte. Persoanele care nu vor respecta aceste reguli riscă sancţiuni dure, atât amenzi, cât şi pedepse cu închisoarea de la o lună până la 2 ani.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si