Scandal la secția de Poliție din Galaţi. Personalul a fost lăsat fără bani

Scandal de proporții în cadrul departamentului de conducere a Poliţiei Judeţene Galaţi. Şeful serviciului de investigaţii criminale şi adjunctul inspectorului-şef au fost suspendaţi din funcţii şi plasaţi sub control judiciar. Ancehatorii afirmă că cei doi indivizi ar fi falsificat documente pentru a pune mâna pe banii pe care subordonaţii lor ar fi trebuit să îi primească pentru orele suplimentare lucrate.

Author: Alexandra Costea vineri 15 aprilie 2022 , 14:39

Scandal la secția de Poliție din Galaţi. Personalul a fost lăsat fără bani

Scandal la secția de Poliție din Galaţi. Personalul a fost lăsat fără bani

[Sursa foto: Facebook- Poliția Română]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Inspectorul şef adjunct al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi, comisarul şef Daniel Miron şi încă cel puţin alt coleg al acestuia sunt cercetaţi penal. Procurorii au decis să îii pună pe cei trei indivizi sub control judiciar.

Citeste si: Român împușcat în Marea Britanie. Nu s-a găsit încă vinovatul

Nenumărate infracțiuni ar fi fost comise în decursul a ani de zile chiar de ofiţeri din departamentul de conducere a Inspectoratului Judetean de Poliţie Galaţi.

Unul dintre polițiștii gălățeni a depus plângere la MAI

"Am făcut o petiţie către Ministerul de Interne având in vedere faotul că nu ni s-a acordat sporul de la 175%, aşa cum prevedea cadrul legal şi ajunsesem în postura în care eram obligaţi să mintim în documente ca să nu spun să falsificăm, centralizatoarele precum că noi am recuperat acele ore dar în realitate nu erau recuperat", a declarat Alin Marian Radu, ofiţerul care a depus plângerea la MAI,pentru un post de televiziune.

Citeste si: Noi informații în cazul dublei crime de Iași. Marocanul dorea să își cumpere o armă de foc

Însă, au trecut însă ani buni până când reclamaţia avea să ajungă un dosar penal.

Citeste si: Loredana, tânăra care și-a ucis prietena la Mangalia, ar fi suferit un avort „S-ar putea întrezări motivul crimei” Noi detalii din anchetă au ieșit la iveală- kanald.ro

Citeste si: Ce vitamine sunt bune pentru sanatatea creierului

Citeste si: „O veste atât de frumoasă” Deei Maxer nu i-a venit să creadă când a văzut rezultatul- wowbiz.ro

"Am dispus, în baza probelor administrate, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Miron Daniel, adjunct al inspectorului şef al Inspectoratului Judeţean Galaţi, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni în concurs real", a precizat Paula Tănase, procuror, Parchetul de pe lânga Curte de Apel Galaţi.

Cercetările vizează peste 200 de cazuri instigare şi uz de fals şi de abuz în serviciu

,,Pe o perioadă de patru ani, respectiv în perioada 2015 -2018, inculpatul Miron Daniel, ca adjunct al inspectorului şef al IPJ Galaţi, având in subordine directă Serviciul de Invesigaţii Criminale i-a determinat direct şi prin şeful Serviciului Investigaţii Criminale, pe subordonaţii săi să întocmească în fals centralizatoarele lunare prin atestarea ca fiind recuperate orele suplimentare efectuate de poliţişti", a mai afirmat Paula Tănase.

Citeste si: Dosarul "Colectiv", amânat pentru 3 mai. Deciziile definitive întârzie să apară, la 7 ani de la tragedie

Sute de ore de muncă suplimentară în teren nu au fost astfel plătite.

"Prin această manoperă, prin această modalitate, inculpatul a cauzat prejudicierea, cu sume substanţiale, prejudciarrea subordonaţilor săi, sumele fiind de ordinul zecilor de mii de lei", a mai menționat aceasta.

Citeste si: Serghei Mizil, dezvăluiri la "Detectorul de minciuni". Ce spune Serghei despre femeile din viața lui

Citeste si: Noi detalii ies la iveală în cazul decesului Laurei Roșca! DJ Lalla nu era singură pe plajă în momentul tragediei! Imaginile surprinse de camera video dau peste cap ancheta- kfetele.ro

Citeste si: Imagini-cheie care ar putea schimba traiectoria anchetei aflată în desfășurare privind moartea artistei Dj Lalla- radioimpuls.ro

Împreună cu adjunctul şefului politiei judeţene este acuzat chiar şeful Servciullui Invesigatii Criminale, Nelu Surugiu. Cei doi au refuzat să comenteze acuzaţiile.

IPJ Galaţi i-a suspendat din funcții pe durata desfășurării anchetei penale.

Citeste si: Programul magazinelor de Florii 2022. Cum funcționează supermarketurile în zi de sărbătoare?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si