Un pacient ar fi murit, infectat, dupa ce ar fi suferit 3 operatii facute de o tanara voluntara. In centrul acestui scandal urias este din nou seful sectiei de chirurgie vasculara Mihai Ionac, cel care efectua pe banda rulanta operatii de peste 20 de ore. Reputatul medic ar fi lasat-o pe voluntara sa faca pacientului procedurile chirurgicale.

Citeste si: Vacile Aubrac, noua senzatie in randul crescatorilor romani de animale! Au dat vacile de lapte pe cele de carne

Pacientul de 67 de ani a fost internat pe sectia de Chirurgie Vasculara pentru o operatie la piciorul stang.  Prima data, interventia ar fi fost facuta de un tanar medic voluntar, care era de garda.  Apoi, pentru ca barbatul s-a infectat, au urmat alte doua operatii chinuitoare, in urma carora pacientul a murit...rapus de bacterii.

Pacientul care a decedat era, de fapt, in grija profesorului Mihai Ionac- seful sectiei de chirurgie vasculara.  Acelasi medic care e acuzat de conducere ca nu participa fizic la operatii cap-coada, ci doar pe hartie, unde cu pixul ar fi pontat zilnic chiar si 25 de ore de stat in sala.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Pacientii ar ramane, pe final, in mainile rezidentilor sau, dupa caz, ale voluntarilor, fara ca acestia sa fie supervizati tot timpul.

Citeste si: Sportiv cunoscut, la un pas de moarte! "Medicii mi-au spus că mi s-a oprit inima şi pur şi simplu am murit. Va fi finalul carierei mele"

Seful sectiei ia apararea medicului voluntar.

"Acel voluntar este un medic specialist care are contract de garzi cu spitalul, in ziua aceea era de garda si opera un pacient internat in urgenta impreuna cu mine, restul sunt minciuni si miezerii"

, spune Prof. Dr. Mihai Ionac, seful Clinicii de Chirurgie Vasculara

Tanara care luase garzi in spital nu mai avea, insa, contract de voluntariat cu spitalul. Cu toate acestea, sub forma unui voluntar, l-a asistat pe profesorul Ionac la toate operatiile pacientului respectiv.

"Cum ati intrat in acele sali de operatie daca nu aveati un contract legal? Poate sa opereze oricine la spitalul judetean, fara sa aiba contract? Normal ca nu. Eu am contract de garzi cu spitalul, am facut voluntariat foarte multa vreme, am drept de libera practica, am asigurare de malpraxis.", explica Dr Stefana Deznan, medic specialist chirurgie vasculara

Citeste si: A murit după o partidă intensă de sex! Ce s-a întâmplat în trupul unei tinere de 32 de ani i-a șocat chiar și pe medici

Conducerea spitalului a inceput o ancheta. "Fiul pacientului a declarat ca medicul curant nu a participart la interventia chirurgicala. Toate documentele le-am transmis la consiliul de etica care este forul care se ocupa de asemenea sesizari", explica Marius Craina, manager SCJUPBT

De asemenea a fost depusa o plangere si la Parchet sub suspiciunea de substituire a unui cadru medical fara informarea pacientului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si