Scandal monstru! A fost condamnat la moarte în China! Adevărul a ieșit la iveală

Un al treilea canadian a fost condamnat la moarte în China, într-un dosar cu privire la droguri, pe fondul unor tensiuni diplomatice tot mai mari, de un an şi jumătate, între Ottawa şi Beijing, a anunţat joi un tribunal, relatează AFP.

Catalina Popa, joi 06 august 2020 , 12:30

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Acest cetăţean canadian, identificat în mandarină sub numele de Xu Weihong, era judecat în primă instanţă cu privire la ”producere de droguri”, a precizat tribunalul intermediar din canton (sud).

Întrebat despre acest lucru, un purtător de cuvânt al diplomaţiei chineze, Wang Wenbin, a subliniat în faţa presei că acest caz ”nu ar trebui să aibă consecinţe asupra relaţiilor între China şi Canada”.

Citeste si: Incendiu devastator pe un bulevard important din București

Relaţiile chinezo-canadiene, tensionate

Relaţiile chinezo-canadiene sunt tensionate după arestarea în decembrie 2018, la Vancouver, la solicitarea Statelor Unite, a lui Meng Wanzhou, directoarea financiară a gigantului chinez Huawei.

Acuzată de Washington de complicitate la fraudă în vederea ocolirii sancţiunilor impuse Iranului, ea se află în libertate supravegheatăîn Canada, de unde riscă să fie extrădată în Statele Unite.

Citeste si: Japonia marchează 75 de ani de la primul atac cu bombă atomică din istorie

China a arestat după aceea doi canadieni, care se află în continuare în detenţie, un fost diplomat şi un consultant, pe care-i acuză de faptul că au ”ameninţat securitatea naţională”.

Numeroşi experţi consideră aceste arestări drept o măsură de retorsiune.

În aprilie 2019, un tribunal chinez a condamnat la moarte un cetăţean canadian, identificat ca fiind Fan Wei, cu privire la trafic de droguri.

În ianuarie 2019, un tribunal l-a condamnat pe alt canadian, Robert Lloyd Schellenberg, la pedeapsa capitală, în urma unui nou proces, cerut de justiţie, după ce a fost condamnat la 15 ani de închisoare, în primă instanţă. Găsit vinovat, în trecut, în Canada, de trafic de droguri, Schellenberg s-a declarat nevinovat şi a dat asigurări că se afla în China ca turist.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si