Scandal monstru în Craiova: „Ne-aţi băgat mama în sac şi ziceţi că are COVID, nemernicilor!”

Scandal cumplit la Spitalul Craiova, unde o familie acuză personalul medical că a fost obligată să își îngroape ruda decedată conform procedurilor Covid-19.

I.C., joi 09 iulie 2020 , 12:07

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Familia acuză că ruda decedată nu a fost testată pozitiv cu coronavirus.

Doi frați s-au dus la sfârșitul săptămânii trecute la Spitalul de Urgență din Craiova pentru a ridica trupul neînsuflețit al mamei lor, dar au aflat că acesta a fost băgat într-un sac negru și vor trebui să facă înmormântarea în cel mai scurt timp.

„În mod normal, se testează la 6 zile de la contact, dânsa n-a mai apucat să fie testată, dar rămâne în continuare suspectă. De aceea a venit în sac, asta-i procedura. Pentru a evita îmbolnăvirea pentru toată lumea„, a încercat să explice o asistentă.

„Atunci de ce ne-aţi dat hainele mamei acasă? Dacă erau infectate?“, a strigat disperată fiica persoanei decedate.

„Aţi lăsat-o să moară ca un câine. Nu ne-aţi spus nimic. Ne-aţi băgat mama în sac şi ziceţi că are COVID, nemernicilor! Cum să se infecteze de la o altă pacientă? Ea a stat singură în salon“, au strigat copiii femeii.

Explicația conducerii Spitalului de Urgență

Potrivit conducerii Spitalului de Urgență, femeia a fost operată de cancer la colon și inițial a stat singură în salor. Dar, potrivit sursei citate, înainte de deces femeia a stat în salon cu o altă persoană care s-a dovedit a fi pozitivă și ulterior transferată la Spitalul de Boli Infecționase din Craiova.

Citeste si: Tragedie. O cunoscută actriță și cântăreață, dispărută fără urmă. Poliția crede că s-a înecat într-un lac

„Personalul medical a găsit-o pe pacientă în alt salon, a dormit cu o doamnă care a fost testată pozitiv ulterior. Nu am mai apucat să-i facem testul COVID pentru că a decedat. Dar a intrat în contact direct cu un pacient pozitiv şi era normal să o considerăm suspectă. Ăsta-i protocolul, dar nu toţi oamenii înţeleg“, a declarat Bogdan Fănuţă, directorul medical al spitalului, potrivit Adevărul.

Caz asemănător cu doar câteva zile înainte

Un criovean a scris zilele trecute pe rețelele sociale că a trăit experiența pe care o descriau mulți.

„...Am trăit pe viu experienţa pe care mulţi o descriau, dar îmi părea neverosimilă: îngroşarea numărului de infectaţi si morţi COVID prin practici mizerabile“, a scris Alexandru Bogdan Samfira pe Facebook.

„La internare, conform protocolului, s-au recoltat probe pentru analiza COVID, atât de la ea, cât şi de la însoţitor (nu a fost suspiciune, ci analize de tip screening) . Peste noapte, starea i s-a înrăutăţit şi a fost transferată la Spitalul Regional la ATI. De aici începe regia! Cu toate ca de la Filantropia nu a venit ca suspect COVID, »eroii din linia întâi» ai Spitalului Regional au mirosit oportunitatea şi au internat-o ca suspect COVID. În seara acelei zile, bunica s-a stins.

De aici începe balamucul! După ce a murit, nimeni nu s-a deranjat sa dea un telefon să anunţe familia. Am aflat cu ajutorul unui medic cu suflet mare (prieten de-al nostru) , care ne-a fost alături în toate aceste încercări. Mergând aparţinătorii duminica dimineaţa pentru a ridica trupul neînsufleţit... ŞOC!!! »N-a venit analiza COVID, dar v-o dam ca şi cum ar avea COVID şi o îngropaţi pe protocol COVID». Bineînţeles că am refuzat şi am spus că aşteptăm analizele, să o luăm acasă şi să o îngropăm creştineşte. Rezultatul covid a venit luni seara, dar ghici! Nimeni nu ne-a anunţat despre asta. Din nou am aflat rezultatul cu ajutorul bunilor prieteni.“

Citeste si: Caz șocant. O mamă și-a vândut fetele de 7 și 16 ani unor traficanți de minori din Timiș

„Marţi dimineaţa mergem la morga pentru împlinirea formalităţilor, dar.... STUPOARE: «chiar dacă a venit testul negativ la covid, v-o livram (aici am citat-o pe gingaşa doctora) pe protocol covid si mergeţi cu ea direct la cimitir». Încercând să aflăm ce se întâmplă, ne-am lovit de lipsa de empatie şi de arogaţa (să nu zic nesimţirea) personalului de la morgă. Iar replica unei doctoriţe (cea care era de gardă se pare) este antologică: «Puteţi să vă daţi cu curu' de toţi pereţii, că tot de COVID v-o livrez». O altă doctoriţă (asta era mai tinerică, foarte aranjată) m-a ameninţat că va chema politia (deh, aşa tratăm noi oamenii cu necazuri şi cu ofuri - ca pe 10 august). Nimeni nu voia sa ne asculte, nimeni nu a vrut sa-şi arunce un ochi peste hârtii. Ei ştiau una şi bună: protocol COVID. Când i-am acuzat că au interes pentru a face asta, domniţei aranjate i-a sărit muştarul“, a mai povestit Alexandru Bogdan Samfira.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si