Scandal politic pe banii bucureștenilor. Primarul Nicușor Dan: "Sunt uluit!"

Surpriză majoră în Capitală: bugetul Bucurestiului a fost respins, miercuri, cu 17 voturi "pentru", 22 "împotrivă" și 14 abțineri, după ce consilierii USR PLUS i-au cerut primarului general Nicușor Dan să retragă proiectul pentru că nu a fost dezbătut, iar veniturile "nu sunt realistice".

Author: Razvan Ilie miercuri 28 aprilie 2021 , 14:39

Nicușor Dan cere o rediscuție a bugetului, "excluzând însă orice condiționalități care nu au legătură cu bugetul".[Sursa foto: facebook / Nicusor Dan]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Primarul Nicușor Dan a reacționat pe Facebook imediat după căderea la vot a bugetului pe anul 2021 și și-a exprimat uimirea față de această situație." Sunt total nemulțumit că începerea investițiilor și plata datoriilor riscă să întârzie, iar asta din motive greu de înțeles pentru oricine.

Eu am propus un buget, care a fost dezbătut timp de șase săptămâni cu partenerii din grupurile PNL, PMP și USR PLUS și aveam toate motivele să cred că lucrurile merg în direcția bună. Acum însă, consilierii generali USR PLUS au decis să nu mai susțină bugetul", a spus Nicușor Dan.

Citeste si: Vești proaste pentru bucureșteni. Cât va costa parcarea rezidențială anul viitor

Ce se ascunde în spatele respingerii bugetului Capitalei

Consilierii USR-PLUS nu au fost de acord cu bugetul propus de viceprimarul Capitalei, motivul principal invocat fiind faptul că nu ar fi estimate veniturile în mod realist.

În spatele uşilor este însă un conflict politic legat de cine poate controla ASSMB, adică spitalele din Bucureşti, putând să numească sau să demită manageri.

Potrivit Adevarul, Horia Tomescu, viceprimar susţinut de Vlad Voiculescu, a fost cel care a dat tonul opoziţiei faţă de buget, miza fiind faptul că edilul Capitalei nu vrea să-i delege dreptul de semnătură în ceea ce priveşte spitalele din Bucureşti.

Primarul general al Capitalei spune că așteaptă acum de la USR PLUS propria variantă de buget, care să respecte pe deplin obiectivele de investiții deja discutate, viziunea de dezvoltare susținută de alian'a de guvernare și care "să nu arunce Primăria Capitalei în incapacitate de plată".  

Nicușor Dan cere o rediscuție a bugetului, "excluzând însă orice condiționalități care nu au legătură cu bugetul. Bucureștenii nu trebuie să pătimească în continuare din cauza unor ambiții nerezonabile", spune el. 

Citeste si: VIDEO- Utilajele de deszăpezire, scoase la final de aprilie. Iarnă în toată regula

"Sunt uluit. Noi am avut un buget. Primarul a discutat cu fiecare din grupurile de consilieri din majoritate. Grupurile de consilieri din majoritate au discutat între ele încă de acum șase săptămâni și acum venim și spunem că e un alt buget. Realmente nu se poate așa... Haideți să ne grăbim să dăm bucureștenilor bugetul pe care-l așteaptă să putem începe investițiile”, spus Nicușor Dan, potrivit Mediafax.

Mesajul lui Nicusor Dan despre actualul proiect de buget:

Mesajul lui Nicusor Dan despre actualul proiect de buget[Sursa foto: Facebook / Nicusor Dan]


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si