Scandal uriaș în industria HORECA! Soțul Deliei, Răzvan Munteanu, face scandal că alții își bat joc de prevederile Guvernului! Imaginile care demonstrează că ”fițele sunt favorizate”

Industria HORECA a fost una dintre cele mai afectate pe timpul pandemiei de coronavirus, iar Guvernul a impus niște reguli stricte în zona ospitalității, reguli ignorate cu seninătate în toate locațiile de fițe din București sau de la mare.

Author: Calin Perian luni 29 iunie 2020 , 12:57

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Centrul Vechi al Bucureștiului și zona localurilor din Herăstrău par să fie atât de diferite încât ar putea fi între ele chiar... ani. Nu de altceva, dar, deși regulile sunt aceleași, unii le respectă, alții le ignoră.

Citeste si: Ce ne așteaptă de la 1 iulie? Anunțul făcut de Ludovic Orban: „Organele de control să fie mobilizate la maxim!”

Citeste si: Terasele și restaurantele s-ar putea deschide de la 1 iunie. Hotelurile mai au de așteptat

Citeste si: Principalele 3 trenduri din industria horeca pe care ar trebui sa le stii

”Alo, oficialitățile? Am și eu o întrebare. Herastrău e în altă țară? Toate restaurantele deschise, distanțare socială nu există! Vorba lui Caragiale- Trădare să fie, dar să știm și noi! În centrul vechi sunt controale zilnice, se măsoara totul, zici ca e Elveția! Chiar nu vede nimeni?”, a fost postarea făcută de soțul cântăreței Delia, Răzvan Munteanu, proprietarul unui club și a unei terase cu tradiție în Centrul Vechi al Capitalei.

Citeste si: Se dau 1.500 de lei de persoană! Banii intră direct pe card. Cine sunt beneficiarii- kanald.ro

Citeste si: Theo Rose a vorbit despre nuntă cu lacrimi în ochi! De ce nu va îmbrăca rochia de mireasă?!- wowbiz.ro

E adevărat, în tot acest timp, așa cum a văzut mai toată lumea, Parcul Herăstrău și ale sale terase sunt pline ochi, iar petrecerile din cluburile din zona de Nord ale Capitalei sunt departe de a respecta orice fel de reguli impuse de Guvern în această perioadă, imaginile cu înghesuiala de prin stabilimentele de fițe fiind, deja, virale.

Mai mult decât atât, așa cum se poate observa în mai toate imaginile cu terasele și restaurantele din zona Herăstrău, ce spune Răzvan Munteanu se confirmă, cel puțin parțial, înghesuiala fiind cuvântul de ordine pe acolo.

Situația este însă la fel de gravă și în zona Mamaia, cluburile de acolo fiind pline ochi de tineri cu chef de distracție pentru care distanțarea socială este imposibil de realizat, cu atât mai mult cu cât, pe terasele în care se chefuiește se adună câteva sute de oameni care dansează toată noaptea.

Cum ar trebui să funcționeze terasele și industria HORECA

Funcționarea teraselor este reglementată de Normele privind stabilirea măsurilor specifice de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 pentru activitățile de preparare, servire și consum al produselor alimentare, băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special amenajate din exteriorul clădirilor unităților de alimentație publică. Acestea au fost aprobate prin Ordinul 966/1.809/105/2020 (al Ministerului Sănătății, Ministerului Economiei și ANSVSA), publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 461 din 30 mai 2020.

„Începând cu data de 1.06.2020 sunt permise activitățile de preparare, servire și consum al produselor alimentare, băuturilor alcoolice și nealcoolice la terasele sau spațiile deschise din exteriorul unităților de alimentație publică”, prevăd normele.

Citeste si: Noi detalii ies la iveală în urma decesului Laurei Roșca! Obiectele personale ale lui DJ Lalla au fost găsite pe o plajă din Mamaia. Tatăl fetei, mărturisiri dureroase despre decesul fiicei sale!- kfetele.ro

Citeste si: ”Este ținut prizonier. E făcut cu moșmoande!” Oana Zăvoranu imploră vecinii pentru ajutor. Vedeta, convinsă că amanta lui Alex Ashraf face vrăji- radioimpuls.ro

De asemenea, sunt de notat prevederile care implică obligativitatea purtării măștilor, nerespectate însă mai peste tot. ”Triajul observațional al angajaților la intrarea în unitatea de alimentație în conformitate cu prevederile Ordinului ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne nr. 874/81/2020 privind instituirea obligativității purtării măștii de protecție, a triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă și nepermiterea accesului la locul de muncă a personalului care prezintă simptomatologie de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree, febră, stare generală alterată);(...) se interzice consumul de produse în picioare, pentru a minimiza circulația clienților în interiorul terasei;(...) se asigură că normele de distanțare fizică sunt aplicate în mod eficient și că se evită pe cât posibil interacțiunea fizică cu și între clienți; se stabilește un număr de maximum 4 clienți care pot ocupa o masă, cu condiția respectării unei distanțe de 1,5 m între persoane, excepție de la această regulă fac membrii aceleiași familii, care au același domiciliu;(...) se asigură respectarea unei distanțe de minimum 2 m între ocupanții scaunelor meselor alăturate;(...) se asigură că la servirea mesei personalul va purta mască și mănuși; mănușile utilizate la servire nu vor fi utilizate la pregătirea mesei”, sunt câteva dintre prevederile emise de Guvernul României și nerespectate de terasele din Herăstrău sau din Mamaia.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si