Scenariu devastator pentru omenire: Urmează mai multe epidemii de boli mortale!

Un nou studiu arată că distrugerea ecosistemelor naturale a dus la creșterea numărului de organisme mici care sunt purtătoare de virusuri periculoase.

Catalina Popa, vineri 14 august 2020 , 09:07

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

The Guardian a scris că o nouă analiză arată că distrugerea umană a ecosistemelor naturale a crescut apariția de șobolani, lilieci și alte animale, iar bolile purtate de acești șobolani, lilieci și alte animale pot provoca pandemii, cum ar fi COVID-19.

Citeste si: Noi descoperiri privind coronavirusul: Simptomele care ar trebui să ne alarmeze

Aproximativ 7000 de comunități de animale de pe șase continente au fost analizate de către cercetători care au descoperit că transformarea locurilor sălbatice în terenuri agricole sau așezări umane duc în general la dispariția speciilor mai mari de animale. Analiza a dezvăluit că distrugerea beneficiază apariția creaturilor mici care se pot adapta mai ușor, dar care pot răspândi patogenii care pot infecta oamenii.

Analiza a mai descoperit că populațiile de animale care sunt gazde pentru boli zoonotice sunt cu 2,5 mai mari în zonele degradate, iar proporția acestor specii de animale a crescut cu până la 70% față de cele din ecosistemele care nu au fost perturbate.

Cele mai peiculoase virusuri provin de la animale sălbatice

Citeste si: Avertismentul medicilor: NU mai mâncaţi murături dacă suferiţi de aceste boli!

Unele dintre cele mai peiculoase virusuri provin de la animale sălbatice, precum HIV, Zika, SARS și Nipah. De la începutul pandemiei de coronavirus, Națiunile Unite și Organizația Mondială a Sănătății au avertizat că lumea trebuie să gestioneze cauza acestor epidemii, anume distrugerea naturii, nu doar simptomele medicale și economice. Un scenariucatastrofalcal specialiștilor spune că mai multe epidemii de boli mortale se vor produce dacă natura nu este protejată.

Citeste si: Economia României ar putea scădea cu 3,8% în acest an, estimează Ministerul de Finanţe

”Pe măsură ce oamenii transformă o pădure într-un teren agricol, ceea ce fac, de fapt, este că devin mult mai vulnerabili la contactul cu un animal purtător de boli”, a explicat David Redding, unul dintre autorii analizei.

 

Zonele în care habitatele animalelor sunt cel mai mult distruse trebuie supravegheate atent. Ele sunt cele mai susceptibile de a avea animale care ar putea găzdui diverse virusuri periculoase, asemeni coronavirusului.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si