Scenariul ROȘU, valabil pentru 43 de localități din România. Unde se va începe școala doar online

Cu doar șapte zile înainte de startul oficial al anului școlar 2020-2021, autoritățile au publicat lista localităților în care riscul de transmitere a noului coronavirus este prea ridicat ca elevii să poată reîncepe școala la clasă.

Author: Razvan Ilie luni 07 septembrie 2020 , 15:31

La acest moment, copiii din 43 de localități din România nu pot începe școala decât în sistemul online
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ministerul Sănătății a publicat, luni, 7 septembrie, lista scenariilor care vor fi adoptate în școli în funcție de analiza epidemiologică efectuată în ultimele 14 zile.

Vorbim despre scenariul verde, galben și roșu. Acesta din urmă presupune ca elevii să învețe de acasă, cu ajutorul tabletelor, laptopurilor sau calculatoarelor. Vezi mai jos unde se va face școală online.

Citeste si: Schimbare de ultim moment. Trei sectoare din Capitală, prinse în scenariul galben de începere a școlii. Ce presupune asta

Ce înseamnă scenariul roșu

Potrivit listei publicate azi Ministerul Sănătății, 43 de localități din țară sunt incluse în scenariul roșu, unde incidența cazurilor de coronavirus este mai mare de 3 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile. În acest localități, elevii vor învăța doar online.

Citeste si: Nașterea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mică: Ce nu ai voie să faci pe 8 septembrie 2020?

O schimbare de ultim moment are loc și în privința Capitalei. Astfel, sectoarele 1, 2 și 6 intră în noul an școlar  cu scenariul galben  (deci cu școală în sistem mixt, față în față și online prin rotația elevilor), iar restul cu scenariul verde, potivit hărții publicate de Ministerul Sănătății, după centralizarea datelor de la direcțiile de sănătate publică din toată țara.

Citeste si: Cinci focare active de COVID-19 doar într-o singură localitate din România

LISTA localităților din scenariul roșu

Județul Arad: Șiștarovăț (52,02- inectări cu coronavirus la mia de locuitori), Pleșcuța (6,52), Moneasa (4,73), Dezina (4,51), Buteni (3,89), Conop (3,64), Bârsa (3,32), Taut (3,31).

Județul Argeș: Vedea (7,86)

Județul Bacău: Ungureni (23,60), Damienești (5,48), Târgu Ocna (3,39).

Județul Bihor: Bulz (16,26), Pocola (3,48), Tulca (3,33), Măgești (3,06), Tetchea (3,05)

Județul Brăila: Făurei (11,12)

Județul Brașov: Ghimbav (3,27)

Județul Buzău: Cernatești (3,94)

Județul Caraș Severin: Bolvașnița (7,56)

Județul Cluj: Arghiresu (4,41), Cornești (3,05)

Județul Constanța: Cuza Vodă (3,49)

Județul Dâmbovița: Gura Foii (3,64), Motaeni (3,02)

Județul Dolj: Poiana Mare (6,16), Melinești (4,44)

Județul Galați: Suhurlui (5,01)

Județul Giurgiu: Oinacu (5,7)

Județul Hunedoara: Vălișoara (3,52)

Județul Iași: Bivolari (7,74)

Județul Maramureș: Coroieni (5,99)

Județul Mureș: Mădăraș (6,75)

Județul Neamț: Poiana Teiuliui (3,3)

Județul Prahova: Talea (4,02), Starchiojd (3,59), Filipeștii de Târg (3,14) Boldești-Scăeni (3,29)

Județul Sibiu: Ludoș (4,35), Arpașu de Jos (3,54), Slimnic (3,25)

Județul Timiș: Bara (6,43)

Ministerul Sănătății, anunț despre scenariile privind începerea școlii

Ministerul Sănătății reamintește că, în această săptămână vor fi stabilite scenariile privind organizarea activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2

Citeste si: Olivia Steer e disperată că pierde averea familiei! A cerut strămutarea procesului în urma căruia ar intra în posesia unui teren uriaș! EXCLUSIV

Astăzi, 7 septembrie 2020, toate direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București vor informa Inspectoratele Școlare Județene/al Municipiului București, respectiv senatele universitare ale instituțiilor de învățământ superior și Comitetele Județene și al Municipiului București pentru Situații de Urgență (CJSU/CMBSU) cu privire la situația epidemiologică la nivelul fiecărei localități.

Până la data de 10 septembrie, în funcție de aceste date, de particularitățile locale, de infrastructura și resursele umane ale fiecărei unități de învățământ în parte, consiliul de administrație al unității de învățământ va propune Inspectoratului Școlar Județean/al Municipiului București aplicarea unuia dintre scenariile de organizare și desfășurare a cursurilor în unitatea de învățământ, conform Ordinului ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății 5487/1494/ 01.09.2020.

În București, trei sectoare intră în scenariul galben privind începerea școlii

Comitetele judeţene/al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă (CJSU/CMBSU) vor emite hotărârea privind scenariul de funcţionare pentru fiecare unitate de învăţământ pentru începutul anului şcolar 2020-2021.

Criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele 3 scenarii este rata incidenței cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori.

Ministrul Sănătății: “Fiecare unitate şcolară va decide și îşi va adapta scenariul la indicaţia DSP-urilor"

“Fiecare unitate şcolară va decide și îşi va adapta scenariul la indicaţia DSP-urilor, inspectoratelor şcolare judeţene şi comitetelor pentru situaţii de urgenţă. Susținem necesitatea începerii activității în unitățile de învățământ și, atât Ministerul Sănătății, cât și direcțiile de sănătate publică și INSP sprijinim demersurile pentru demararea noului an școlar în condiții de siguranță epidemiologică”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Analiza situației epidemiologice care cuprinde numărul de cazuri noi confirmate în ultimele 14 zile (inclusiv 6 .09.2020) realizată la nivel național de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică din data de 7 septembrie, ora 10.00 este prezentată pe pagina de web a Ministerului Sănătății.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si