Un schimb de focuri a avut loc luni între forţe de securitate afgane şi atacatori necunoscuţi la poarta dinspre nord a aeroportului din Kabul.

În schimbul de focuri au fost implicate forțe afgane, americane și germane.

Anunțul a fost făcut pe twitter de armata germană, care subliniază că un soldat afgan a fost ucis, dar că toți soldații germani sunt nevătămați.

Un anunț oficial NATO, arată că cel puțin 20 de oameni au murit în aeroportul din Kabul şi în preajma acestuia de pe 15 august, ziua în care talibanii au preluat puterea în Afganistan.

Citeste si: "Nu le vom permite unor terorişti să ne ameninţe". Talibanii, avertizați de NATO

Filmul cuceririi Afganistanului de către talibani.

Talibanii au recucerit, pe rând, toate capitalele provinciilor din ţară, pe 15 august talibanii au preluat palatul prezidenţial, după ce preşedintele Ashraf Ghani a fugit din ţară, pentru a evita vărsarea de sânge, a spus el, aflându-se în prezent în Emiratele Arabe Unite.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

De atunci mii de oameni din Afganistau au încercat să plece din ţară, iar scene are disperării au fost văzute pe aeroportul din Kabul.

Câţiva lideri talibani au revenit în Afganistan din exilul în Qatar, iar marţi gruparea a susţinut prima conferinţă de presă de la preluarea controlului, promiţând libertate pentru femei şi presă în conformitate cu legea Sharia.

Cei ce au încercat să se opună talibanilor au fost împușcați mortal, ba mai mult, talibanii sunt în căutarea foștilor colaboratori ai NATO.

Uniunea Europeană şi Marea Britanie au spus că va fi imposibil ca până la finalul lunii august să îşi evacueze toţi cetăţenii care doresc acest lucru.

Citeste si: VIDEO| Situația a scăpat de sub control în Afganistan. Talibanii au ucis ruda unui jurnalist străin și au împușcat un cetățean german


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si