Schimbare bombă: Cum vor fi acordate tichetele

Modul de acordare a voucherelor de vacanță și valoarea acestora se schimbă radical. Vor fi introduse voucherele de vacanță ce pot fi utilizate exclusiv în perioadele aprilie-mai și octombrie-noiembrie, având o valoare mai mare decât cea a voucherelor acordate pentru sezon.

R.B., miercuri 04 decembrie 2019 , 11:28

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Angajații vor putea opta doar pentru o singură categorie de vouchere. Firmele care vor primi vouchere extrasezon în alte perioade decât cele prevăzute legal vor fi sancțioante cu amenzi de peste 50.000 de lei și riscă să nu mai poată primi astfel de tichete pe o perioadă de doi ani.

Citeste si: VIDEO | After school cu bani de la stat. Ce sume vor primi lunar părinții elevilor

Un angajat poate primi în fiecare an, în perioada 1 ianuarie 2020 – 31 decembrie 2025, vouchere de vacanță în valoare de 1.450 de lei sau vouchere care pot fi utilizate în extrasezon în valoare de 2.080 de lei. Aceștia trebuie să își exprime opțiunea cu privire la varianta de tichete pe care o doresc până la data de 1 noiembrie a fiecărui an.

Citeste si: VIDEO | Vacanță în mizerie, la Mamaia. Reportaj cu camera ascunsă

Noile vouchere nu vor putea fi folosite pentru achiziționarea online a pachetelor de servicii turistice. Excepție vor face cazurile în care unitatea afiliată implementează procese și proceduri operaționale pentru identificarea acestora în momentul efectuării plății.

Primul ministrul Ludovic Orban a anunţat, recent, că Guvernul nu va renunţa la acordarea voucherelor de vacanţă angajaţilor din sistemul public, scrie romaniatv.net

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si