Cum se va desfășura școala, la toamnă?

Reluarea școlii va duce, în mod sigur, la apariția unor focare de COVID-19, spune directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

Andreea Stoica, miercuri 05 august 2020 , 10:17

Cum se va desfășura școala, la toamnă?
Cum se va desfășura școala, la toamnă?
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică, crede că boala va circula printre elevi după modelul gripei. Adică focarele vor fi reduse la clase, nu se vor extinde în întreaga școală. În ceea ce privește o prognoză privind momentul în care se vor redeschide școlile, aceasta ar putea apărea cu două săptămâni înainte de deschiderea școlii.

„Focare vom avea în școli, garantat"

„Focare vom avea în școli, garantat. Punctual, închideri de o clasă, cum e și la gripă, se vor întâmpla, dar vor fi punctuale și de scurtă durată, vor fi de neevitat. Dacă suntem într-un scenariu foarte rău, toată lumea ar trebui să meargă online. Cred că trebuie făcute raționamente în funcție de numărul de copii, de situația epidemiologică locala și implementat ceea ce trebuie conform cu starea fiecărui județ”, a spus Adriana Pistol, la Digi24.

Citeste si: Zi decisivă pentru toți elevii. Klaus Iohannis și mai mulți miniștri stabilesc cum va decurge noul an școlar

Cum se va desfășura școala, la toamnă?
Cum se va desfășura școala, la toamnă?

"Cu două săptămâni înainte vom putea avea o prognoză"

Aceasta spune că o prognoză privind situaţia poate fi făcută cu două săptămâni înainte.

"Cu două săptămâni înainte vom putea avea o prognoză a aceea ce s-a întâmplat la acel moment. Cu două săptămâni înainte poți să-ți dai seama care este tendința, care sunt județele cele mai afectate, localitățile cele mai afectate și, ministerul, cu inspectoratele vor putea decide cum se deschide, pe localități. Toată lumea vrea să știe cum, numai că acest cum este așa de variabil. În 15 septembrie, școala poate începe într-un mod anume, pe baza prognozelor de la acel moment, după care în octombrie să se schimbe, să se întâmple ceva în alta parte și să facă online. Există mari șanse ca anul școlar să fie când așa, când așa”, a subliniat directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din INSP.

Citeste si: Medicul Virgil Musta a facut anunțul pe care îl așteptau toți românii. Se va întampla peste două săptămâni: „Vom avea o...”

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si