Klaus Iohannis: "Școala nu va începe în condiții normale, în mod sigur". Care este scenariul cel mai probabil

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, în cadrul unei conferințe de presă organizate miercuri seara la Cotroceni, că școala "sigur nu va începe în condiții normale", dat fiind că pandemia nu va trece până în luna septembrie. Cel mai sigur scenariu este cel mixt, a precizat șeful statului.

Author: R.I. miercuri 29 iulie 2020 , 19:27

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că săptămâna viitoare va avea o întâlnire cu premierul Ludovic Orban, ministrul Educaţiei, Monica Anisie, şi alţi miniştri cu atribuţii în zona Educaţiei pentru a discuta despre scenariile privind deschiderea anului

şcolar şi universitar.

"Această situaţie a deschiderii noului an şcolar, implicit a anului universitar, este una de extremă importanţă şi mă preocupă foarte mult. Am avut numeroase discuţii cu conducerea Ministerului Educaţiei, cu specialişti, cu alţi membri din Guvern cu atribuţii pe această zonă. S-au făcut progrese importante în conturarea unor strategii şi a unor scenarii. Am invitat pe premier, ministrul Educaţiei şi mai mulţi miniştri pentru o discuţie pe care o vom avea săptămâna viitoare, când sper că reuşim să conturăm câteva scenarii care pot fi comunicate pe urmă public", a declarat şeful statului, la Palatul Cotroceni, într-o conferinţă de presă.

Citeste si: „Nu sunt bani pentru toate". Klaus Iohannis, despre creșterea pensiilor și dublarea alocațiilor

Klaus Iohannis: Ne îndreptăm spre un scenariu mixt

Klaus Iohannis a adăugat că "şcoala sigur nu va începe în condiţii normale, fiindcă pandemia până în septembrie nu va dispărea".

"Ar fi foarte complicat să avem numai şcoală online. Şi, atunci, ne îndreptăm spre un scenariu mixt, unde, probabil, şi în funcţie de condiţiile locale, vom avea mai mult şcoală normală cu elevii la şcoală sau mai mult online sau un sistem mixt. Cum vor decurge aceste lucruri va fi stabilit cu exactitate într-o săptămână sau două şi va fi comunicat public", a precizat Iohannis.

Citeste si: Purtarea măștii ar putea deveni obligatorie în Centrul Vechi din București

"Dublarea alocațiilor nu se poate face de azi pe mâine"

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă organizate la Cotroceni că pensionarii nu pot fi lăsați să plătească singuri costul contracției economice. Șeful statului i-a asigurat pe pensionari că "pensiile vor crește", însă rămâne la latitudinea Guvernului să calculeze cu ce procent.

Citeste si: ULTIMA ORĂ. Mii de soldați SUA, aduși la Marea Neagră. România, în pericol lângă "Rusia agresivă"

Dublarea alocațiilor nu este posibilă "de azi pe mâine", a precizat  președintele Klaus Iohannis, ci majorarea se va face "pas cu pas", etapizat, iar primul pas va fi anunțat cât de curând de Guvern. Același lucru se poate spune despre creșterea pensiilor, a mai spus Iohannis, care i-a asigurat pe pensionari că vor beneficia de o majorare în acest an.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si