Dis de dimineață, pe șoselele care duc spre Capitală se formează coloane lungi pe kilometri întregi. Tot aici îi găsim și pe cei care vor să își ducă micuții la școală în București.
Citește și: VIDEO: Elevii, fără transport gratuit în prima zi de școală: ”Aroganța și autosuficiența acestei instituții sunt singurele motive pentru care elevii navetiști, astăzi și în viitorul an școlar, vor abandona școala”
„O oră o jumătate, două ore. Păi și nu ar fi fost mai ușor cu o școală de pe aici în apropiere? Nu cred, e la fel peste tot.” „Dacă plecam cu 10 minute mai devreme făceam 25 de minute, dar acum cred că o să facem 40-50. Și de ce tocmai în București vă duceți? Păi avem o singură școală în Bragadiru. Asta e problema.”
5 dimineți pe săptămână, cât e anul școlar de lung, șoselele sunt aglomerate de mașini cu părinți și copii care stau cu zecile de minute în trafic.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro
Citeste si: Planul controversat de a transforma un deșert într-o zonă verde, fertilă și plină de viață sălbatică: „Ar putea schimba tiparele meteo”- antena3.ro
„De ce tocmai în București? Pentru că astea sunt soluțiile. Și stai în poate aglomerația astă dimineața? Da.”
Părinții nu renunță să își ducă copiii la școală, deși pierd ore în șir în trafic
Supraaglomerarea de pe șosele se mută și în fața școlilor.
„Tocmai din Bragadiru să veniți în București nu e complicat pentru copil, pentru dumneavoastră? Nu e complicat pentru că facem jumătate de de oră pe drum.
Și școli pe acolo nu sunt? Nu sunt în zona noastră și dacă sunt sunt oricum supraaglomerate. Și aglomerat și aici...Aici este ok.”
Deși în noua lege a învățământului preuniversitar numărul maxim de schimburi admis este de 2, în Capitală sunt 11 licee și școli unde se învață în 3 schimburi. Fie pentru că unitățile sunt în renovare, fie pentru că nu au spațiu suficient pentru câți elevi sunt înscriși.
Iulian Cristache, președinte Federația Părinților: „Părinții nu au încredere în școlile de circumscripție. Dacă ducem cei mai buni copii, din cele mai bune familii, la cei mai buni profesori în centru, celelalte școli nu mai au posibilitatea să se dezvolte.”
„Este renumită ca o școală bună și toți vor aici.”
Citeste si: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”- kfetele.ro
Citeste si: Horoscop zilnic, 10 septembrie 2024: Zodia care va avea parte de ghinion, situații dificile și emoții puternice- radioimpuls.ro
Citeste si: Sindromul capului care explodează, boala misterioasă care afectează tot mai mulți oameni. Ce este și cum se manifestă- antena3.ro
„Sunt foarte mulți copii, aici au ajuns cred că la pregătitoare până la litera G.
Ori 25 de copii...foarte mulți.”
Dacă la noi părinții își duc copiii cu mașina până la poarta școlii, în America de exemplu, toți elevii merg cu vestitele autobuze galbene iar în Japonia, copiii sunt încurajați să folosească mijloacele de transport în comun tocmai pentru fluidizarea traficului.