Tot mai multe școli închise din cauza pandemiei de Coronavirus. Peste o sută de unităţi de învăţământ intră în scenariul 3

Peste o sută de unităţi de învăţământ preuniversitar sau structuri ale acestora, din Bacău, învaţă în baza scenariului 3, făcând exclusiv cursuri online.

Author: Georgiana Balaban miercuri 14 octombrie 2020 , 07:09

școli închise din cauza coronavirus
Elevii purtând mască de protecție în timpul orelor.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Bacău a aprobat, marţi, o hotărâre prin care este actualizat modul de desfăşurare a cursurilor în şcolile şi grădiniţele de pe raza judeţului. Peste o sută de unităţi didactice şi structuri ale acestora trec la scenariul roşu – în care se desfăşoară cursuri exclusiv online- din cauza creşterii numărului de îmbolnăviri de COVD-19.

Elevii nevoiți să facă cursuri online din cauza numărului mare de cazuri Covid-19

CJSU Bacău a aprobat, marţi, actualizarea scenariilor de funcţionare pentru unităţile de învăţământ preuniversitar de pe raza judeţului, având în vedere evoluţia situaţiei epidemiologice la nivel judeţean.

Astfel, conform anexei la Hotărârea nr. 43/13 octombrie 2020 a CJSU Bacău, 102 unităţi didactice sau structuri ale acestora organizează cursuri în baza scenariului care prevede desfăşurarea lecţiilor în sistem online.

școli închise din cauza coronavirus
Elevii în timpul orelor de curs, la școală.[Sursa foto: google]

În această situaţie se află 73 de unităţi didactice din municipiul Bacău, precum şi şcoli sau grădiniţe din Buhuşi, Oneşti, Filipeşti, Livezi, Măgura, Pinceşti, Sărata şi Prăjeşti.

Decizia a fost luată ca urmare a propunerilor consiliilor de administraţie ale unităţilor de învăţământ vizate, determinate de situaţia epidemiologică la nivelul fiecărei localităţi din judeţ şi avizate de Direcţia de Sănătate Publică şi Inspectoratul Şcolar Judeţean.

În judeţul Bacău au fost introduse restricţii precum obligativitatea purtării măştilor de protecţie în zonele aglomerate, pentru toate spaţiile închise şi deschise.

Bacăul se menţine în topul judeţelor cu un număr mare de noi cazuri de COVID-19. La cea mai recentă raportate pentru 24 de ore, judeţul anunţa156 de noi îmbolnăviri şi un total de 5.967 diagnostice de COVID-19 de la debutul pandemiei.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Antonia, primele declarții despre nunta cu Alex Velea. Cum va arăta fericitul eveniment Antonia, primele declarții despre nunta cu Alex Velea. Cum va arăta fericitul eveniment
spotmedia.ro
Direcțiile de sănătate publică, învinse de pandemie. Au ratat testarea, informarea... Direcțiile de sănătate publică, învinse de pandemie. Au ratat testarea, informarea oamenilor și raportarea deceselor
spotmedia.ro
ERATĂ: Grecia e posibil să fie, de săptămâna viitoare, în scenariul roșu. Copiii nu... ERATĂ: Grecia e posibil să fie, de săptămâna viitoare, în scenariul roșu. Copiii nu intră în carantină la întoarcerea în țară Interviu cu Alexandru Rafila
b1.ro
A cumpărat un pepene verde. A ajuns acasă, l-a despicat şi a trăit un şoc: ce a găsit... A cumpărat un pepene verde. A ajuns acasă, l-a despicat şi a trăit un şoc: ce a găsit în interior a speriat-o!
infoactual.ro
Cristina Cioran trece prin momente grele. Actrița a născut prematur: „Rugaţi-vă” Cristina Cioran trece prin momente grele. Actrița a născut prematur: „Rugaţi-vă”
infoactual.ro
Anul în care o nouă boală va lovi planeta. Profeții Baba Vanga: Oamenii vor îmbătrâni... Anul în care o nouă boală va lovi planeta. Profeții Baba Vanga: Oamenii vor îmbătrâni în câteva secunde!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si