Mai multe unități de învățământ, cu rată de infectare Sars-Cov-2 ridicată, trec la cursuri în baza scenariului roşu

Coronavirus face ravagii în școlile din România. Majoritatea elevilor trec la cursuri exclusiv online. Virusul este prezent în tot mai multe unități de învățământ din țara noastră, așa că autoritățile trag un semnal de alarmă.

Georgiana Balaban, joi 15 octombrie 2020 , 14:33

școli scenariul roșu
Mai multe școli trec la varianta cursurilor exclusiv online.[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Şcolile din comunele dâmboviţene Ocniţa şi Ulmi, care înregistrează rate de infectare cu SARS-CoV-2 de peste trei la o mie de locuitori, dar şi mai multe clase de la două licee şi două şcoli generale din municipiul Târgovişte încep cursuri în sistem exclusiv online, a decis, joi, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Dâmboviţa.

Învățământ online pentru mulți elevi români

Conform unei decizii adoptate, joi dimineaţă, de CJSU Dâmboviţa, toate unităţile şcolare din localităţile Ocniţa şi Ulmi trec la sistemul de învăţământ online, măsura fiind luată în contextul în care ambele localităţi înregistrează un indice de infectare cu noul coronavirus de peste 3,6 la o mie de locuitori.

Totodată, din cauza apariţiei unor cazuri de COVID-19 în unităţi şcolare din municipiul Târgovişte, şase clase de la Liceul Tehnologic "Spiru Haret”, şapte clase de şcoală primară şi de liceu de la Colegiul Naţional "Constantin Cantacuzino” şi câte o clasă de la şcolile gimnaziale "Coresi” şi "I. Al. Brătescu-Voineşti” vor face cursuri online, conform aceleiaşi hotărâri a CJSU Dâmboviţa.

COVID-19 face ravagii și în lumea sportivă. Cinci cazuri de infectare cu noul coronavirus la Chindia Târgovişte

Chindia Târgovişte a anunţat, joi, că au fost înregistrate cinci cazuri de infectare cu noul coronavirus în club, trei jucători, un antrenor de la Centrul de Copii şi Juniori şi un jucător U17.

școli scenariul roșu
Coronavirus face ravagii și în sport.[Sursa foto: PixaBay]

"AFC Chindia Târgovişte anunţă că în urma testării RT-PCR din data de 14 octombrie au fost depistate cinci cazuri pozitive de COVID-19: trei jucători, un antrenor de la Centrul de Copii şi Juniori şi un junior U17. Clubul nostru a luat măsurile care se impun în această situaţie şi aşteaptă acum deciziile Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa. Conform Protocolului medical pentru reluarea competiţiilor, programarea meciului cu Gaz Metan Mediaş nu este pusă în pericol", a precizat clubul dâmboviţean.

Meciul Chindia Târgovişte – Gaz Metan Mediaş din etapa a VII-a a Ligii I este programat sâmbătă, de la ora 14.00.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si