Noi şcoli în scenariul roșu. Coronavirus continuă să facă ravagii

Municipiul Sibiu a depăşit din nou rata de infectare de 3 la o mie de locuitori. CJSU a impus restricţiile prevăzute în astfel de situaţii, inclusiv cursuri în scenariul roşu.

Georgiana Balaban, vineri 12 martie 2021 , 20:56

școli scenariul roșu în sibiu
Coronavirus la Sibiu.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Municipiul Sibiu a depăşit din nou indicele de infectare de 3 cazuri la mie de locuitori, cumulat pentru ultimele 14 zile, în aceste condiţii Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă introducând restricţii începând din acest week-end. O altă decizie de vineri a CJSU Sibiu prevede funcţionarea în regim exclusiv online, a 103 şcoli, grădiniţe şi cluburi sportive din municipiul Sibiu şi din localităţile Şelimbăr, Cârţa, Nocrich, Orlat.

Citeste si: VIDEO| Noi restricții în România. Vine valul trei

Conform Hotărârii nr. 23/2021 adoptată de CJSU Sibiu, se constată încadrarea la incidenţa cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile de peste 3/1000 de locuitori pentru Municipiul Sibiu. În aceste condiţii, începând cu sâmbătă, 13 martie 2021 ora 00:00, în Municipiul Sibiu se pun în aplicare măsurile prevăzute de H.G. 35/2021, iar din 14 martie 2021 se pun în aplicare măsurile prevăzute în H.G. 293/2021 aferente incidenţei cumulate pe ultimele 14 zile de peste 3/1000 de locuitori.

Orașul Sibiu intră în scenariul roșu

Astfel, în municipiul Sibiu în următoarele 14 zile organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este interzisă; restaurantele şi cafenelele din interiorul clădirilor nu pot servi clienţi în localuri, însă se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

școli scenariul roșu în sibiu
Școli intrate în scenariul roșu la Sibiu.[Sursa foto: google]

De asemenea, restaurantele şi a cafenelele din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare îi vor putea primi doar pe turiştii cazaţi în cadrul acestor unităţi, în timp ce funcţionarea teraselor în aer liber este permisă cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 metri între mese şi participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

Î baza aceleiaşi hotărâri, activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este interzisă, iar instituţiile cu atribuţii în prevenirea şi combaterea pandemiei cu COVID-19 îşi vor intensifica măsurile de supraveghere şi control.

Citeste si: Administrarea vaccinului AstraZeneca, suspendată temporar în Danemarca și Norvegia. Care este motivul

CJSU Sibiu a adoptat, tot vineri, şi o hotărâre în baza căreia 103 şcoli, grădiniţe şi cluburi sportive din municipiul Sibiu şi din localităţile Şelimbăr, Cârţa, Nocrich şi Orlat îşi vor desfăşura activitatea în scenariul 3, adică în sistem exclusiv

online. La nivel judeţean, 110 unităţi didactice preuniversitare vor funcţiona în scenariul galben şi alte 141 vor face cursuri cu prezenţa fizică a elevilor în şcoală.

Municipiul Sibiu a intrat în carantină în 16 noiembrie, când rata de infectare era de 13,65 la mie, măsura fiind ridicată după patru săptămâni, pe 13 decembrie 2020.

Citeste si: O femeie infectată cu COVID-19 a născut cvadrupleți

Şi judeţul Sibiu a fost o perioadă pe primul loc în ţară, incidenţa cumulată pe judeţ fiind 9,06.

Vineri, potrivit datelor transmise de autorităţi, incidenţa în judeţ era 2,09 la mie.

Citeste si: Mall-uri închise în weekend? Premierul Florin Cîțu, precizări despre restricțiile care vor intra în vigoare: „Magazinele vor fi...”


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Curs valutar BNR luni, 19 aprilie 2021: Euro crește, dolarul se prăbușește! Care sunt... Curs valutar BNR luni, 19 aprilie 2021: Euro crește, dolarul se prăbușește! Care sunt noile cotații
spotmedia.ro
Dezastrul de la Interne păstorit de premierul Cîțu. Nu doar Covid ucide Dezastrul de la Interne păstorit de premierul Cîțu. Nu doar Covid ucide
spotmedia.ro
Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază,... Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază, nimeni n-a venit să-l curețe (Galerie Foto)
b1.ro
Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români
infoactual.ro
Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului! Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului!
infoactual.ro
Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a... Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a impresionat o lume întreagă
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si