Celebrul scriitor Luis Sepulveda, infectat cu coronavirus

Celebrul scriitor chilian Luis Sepulveda, care locuieşte în nordul Spaniei, a contactat noul coronavirus, au anunţat duminică autorităţile sanitare din Portugalia unde el a fost recent, scrie site-ul francetvinfo.fr.

G.B., luni 02 martie 2020 , 17:10

Scriitor celebru infectat cu CORONAVIRUS
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Scriitorul în vârstă de 70 de ani a simţit primele simptome pe 25 februarie atunci când deja se întorsese în Asturias, a precizat Direcţia generală de sănătate portugheză, informată de autorităţile spaniole căci scriitorul a locuit în nordul Portugaliei între 18 şi 23 februarie pentru a participa la un festival literar.

Scriitor celebru infectat cu CORONAVIRUS

Autorităţile regionale din Asturias au anunţat sâmbătă, 29 februarie, că au depistat un prim caz de coronavirus la un bărbat în vârstă de 70 de ani, fără a-l identifica. "Pacientul este stabil. Soţia sa, o femeie în vârstă de 66 de ani care are aceleaşi simptome va fi testată", a indicat el, precizând că cei doi au fost internaţi la Spitalul universitar central din Asturias.

Citeste si: Coronavirus România. Un bărbat din Sibiu a ajuns de urgență la spital după ce a acuzat febră

Duminică, Direcţia generală de sănătate portugheză a solicitat tuturor persoanelor care au avut "contact direct" cu Luis Sepulveda, care a participat la festivalul "Correntes d'Escritas", organizat în apropiere de Porto, să se prezinte la control medical.

Citeste si: VIDEO | Teama de coronavirus, la fel de rea ca boala. Anunțul autorităților pentru români

Portugalia nu a înregistrat până acum niciun caz de infecţie cu noul coronavirus, în timp ce Spania vecină numără 115 cazuri de la începutul epidemiei.

Scriitor celebru infectat cu CORONAVIRUS

Citeste si: CTP, despre deciziile BOR în vremea coronavirusului: "Ce greșeală au putut să facă, dumnezeule, am înțepenit când am văzut"

Probabil cel mai faimos scriitor chilian contemporan, Luis Sepulveda, născut la Ovalle în 1949, a străbătut încă de foarte tânăr teritoriile posibile ale geografiei şi utopiei, din selva amazoniană în deşertul Saharei, din Patagonia până la Hamburg, din celulele dictatorului Pinochet pe navele organizaţiei ecologiste Greenpeace. Din 1993 trăieşte la Gijon, în Spania. A debutat cu un volum de versuri, pe când avea doar 17 ani. Trei ani mai târziu îi apărea prima carte de povestiri, intitulată "Cronicile lui Pedro Nimeni".

Citeste si: Când trebuie să mergi cu copilul la Camera de Gardă? Ela Crăciun dezbate subiectul momentului!

A publicat apoi romane, dintre care amintim "Bătrânul care citea romane de dragoste" (1989), "Lumea sfârşitului lumii" (1989), "Nume de toreador" (1994), "Patagonia Express" (1995), "Povestea unui pescăruş şi a motanului care l‑a învăţat să zboare" (1996), "Jurnalul unui killer sentimental" (1996), "Neîntilniri" (1997), şi volumele "Povesti apatride" (1999) şi "Povesti marginale" (1999), apărute mai întâi în ziarul spaniol El País. A fost distins cu numeroase premii literare de mare prestigiu în lumea hispanică, printre care: Premiul Tigre Juan pentru "Bătrânul care citea romane de dragoste", Premiul Gabriela Mistral pentru poezie, Premiul Romulo Gallegos pentru roman, Premiul Casas de las Americas pentru volumul de povestiri "Cronicile lui Pedro Nimeni" Luis Sepulveda a devenit cunoscut şi in lumea cinematografului pentru scenariul la "Bătrânul care citea romane de dragoste" (celebrul sau roman ecranizat în 2001) şi pentru regia şi scenariul la "Nowhere" (2002).


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si